Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κώστας Μάρκου ΣΥΡΙΖΑ – επεισόδιο: Μομφή στον βουλευτή για το “σας κάναμε τον κω@@ να”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μάρκου ΣΥΡΙΖΑ – επεισόδιο: Μομφή στον βουλευτή για το “σας κάναμε τον κω@@ να”

Κώστας Μάρκου ΣΥΡΙΖΑ - επεισόδιο: Υπέρ της πρότασης μομφής για τα όσα είχε πει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου ψήφισαν η ΝΔ το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση.

Κώστας Μάρκου ΣΥΡΙΖΑ – επεισόδιο: Μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μάρκου ψήφισε η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής για τις χυδαιολογίες και χειρονομίες στις οποίες προέβη τον περασμένο Ιούλιο εναντίον του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στην συζήτηση της Ολομέλειας για το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Υπέρ της πρότασης μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου, ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση ενώ το ΚΚΕ, και το Μέρα 25 αναγνώρισαν πως η συμπεριφορά ήταν απρεπής και καταδικαστέα αλλά σημείωσαν ότι πειθαρχικά το θέμα έχει λήξει με την αποβολή του από την Ολομέλεια τη μέρα του συμβάντος. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε επιφύλαξη.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο στην συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η συζήτηση είχε διακοπεί μετά την ένταση που δημιουργήθηκε με αφορμή την απρεπή κίνηση αλλά και τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μάρκου σχολίασε ειρωνικά την άνοδο στο βήμα του εισηγητή τυο ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, λέγοντας “τι θα πει; Τα ίδια που είπε και ο Πλεύρης”.

Εκεί απασφάλισε ο κ. Μάρκου, του είπε “σας το κάναμε τον κ@@@ να”, κάνοντας μάλιστα και την αντίστοιχη κίνηση. Κατά άλλη εκδοχή, είπε “τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κωλ@@@ σας ανοιχτή, να”. Όπως ήταν επόμενο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα της Ολομέλειας με όλους τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ να σηκώνονται όρθιοι και να διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη αυτή κίνηση.

Μαρκόπουλος: Ντροπή σας αλήτες

Κικίλιας σε Μάρκου: Δεν ντρέπεσαι λίγο ρε , βγες εξω

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Είσαι νούμερο. Ηλίθιε.

Θανάσης Μπούρας (Προεδρεύων της Βουλής): Ντροπή! Απαράδεκτο! Είστε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Κύριε Μάρκου σας είδα. Να εξέλθετε της αίθουσας!

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Τζανακόπουλος, Μεϊκόπουλος και Αβραμάκης προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

“Ανεχθήκαμε τη μία τον Μαρκόπουλο, τον ανεχθήκαμε δεύτερη, μία ώρα έχει και μας φωνάζει λαμόγια”, έλεγαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη είχε ανεβεί στο προεδρείο με τον Θανάση Μπούρα (ΝΔ). Φέρεται να συμφώνησε να βγει από την αίθουσα ο Κ. Μάρκου, αλλά ζητούσε από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο να πει τι είπε και να ζητήσει συγγνώμη.

Απο τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν απο τον κ. Μάρκου να βγει απο την αίθουσα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα γιατί θα μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας σύντομα. Ο προεδρεύων αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και λίγη ώρα μετά η συνεδρίαση άρχισε εκ νέου.

“Είναι ντροπή! Τον είδα να προχωράει κάνοντας ένα σήμα απαράδεκτο. Απαράδεκτο”, είπε ο προεδρεύων της Βουλής και συνέχισε: “Κύριε Μάρκου βγείτε από την αίθουσα. Μη συνεχίζετε! Μην προκαλείτε άλλο! Λυπάμαι για τη διαγωγή σας!Καταδικαστέα! Πράξη καθηγητού του πανεπιστημίου! Παρακαλώ εξέλθετε από την αίθουσα! Παρακαλώ να βγει από την αίθουσα ο κ. Μάρκου!”, ανέφερε ο κ. Μπούρας και επέμεινε: “Κύριε Μάρκου, παρακαλώ βγείτε από την αίθουσα! Αυτή είναι η εντολή του προεδρείου και πρέπει να την υπακούσετε! Να βγείτε από την αίθουσα, γιατί σας είδα εγώ! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Συνεχίζουμε τη διαδικασία αφού βγει ο κ. Μάρκου! Κύριε Μάρκου να εξέλθετε. Δακόπτουμε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει πράξη η απόφαση του προεδρείου!”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις