Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Εννέα CEO φαρμακευτικών κολοσσών δηλώνουν κατά των “γρήγορων λύσεων”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Εννέα CEO φαρμακευτικών κολοσσών δηλώνουν κατά των “γρήγορων λύσεων”

Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Δέσμευση ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν στους ανθρώπους εμβόλια ασφαλή από εννέα CEO φαρμακευτικών κολοσσών.

Εμβόλιο κορονοϊού νέα: Στη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν στους ανθρώπους εμβόλια τα οποία να μην έχουν αποδειχθεί πρώτα ασφαλή και αποτελεσματικά προχώρησαν από κοινού, σε μια σπάνια κίνησή τους, 9 κολοσσοί του φαρμακευτικού κλάδου, με επιστολή την οποία συνυπέγραψαν. Οι εταιρείες συμφώνησαν να δώσουν έγκριση για διάθεση των εμβολίων που παράγουν και ελέγχουν αυτή την περίοδο στο κοινό μόνον όταν αποδειχθεί, μετά από ευρείες κλινικές, η ασφάλεια και η αποδοτικότητά τους. Eννέα CEO εταιρειών που βρίσκονται στην πρωτοπορία της μάχης για την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού συνυπογράφουν την επιστολή. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους επικεφαλής των: AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck & Co., Moderna.

“Προς όφελος της δημόσιας υγείας, δεσμευόμαστε να έχουμε την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα όσων εμβολιαστούν ως πρώτη προτεραιότητα”, συμπληρώνουν οι “Εννέα”. Η επιστολή, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, έρχεται να κατασιγάσει φόβους περί πολιτικών πιέσεων για διάθεση εμβολίου ή εμβολίων το συντομότερο δυνατό, κάτι που θεωρείται ότι θα μείωνε τα επίπεδα ασφάλειας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι τουλάχιστον ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο πριν τις προεδρικές εκλογές στη χώρα του, στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ έχει κατηγορήσει την αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων ότι καθυστερεί τη διαδικασία για να τον πλήξει πολιτικά.

Η εμπιστοσύνη του κοινού στο εμβόλιο θα αποτελέσει κομβικής σημασίας ζήτημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι δημόσιες αρχές ανά τον κόσμο θα χρειαστεί να πείσουν εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους να εμβολιαστούν.  Στην επιστολή των “Εννέα” γίνεται επίσης αναφορά στο ότι πρόκειται να διασφαλιστούν πολλές επιλογές εμβολίων στα οποία θα υπάρχει “παγκόσμια πρόσβαση”. Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί έχουν συμπιέσει έρευνες οι οποίες κανονικά θα εκτείνονταν σε ορισμένα χρόνια σε μόλις μερικούς μήνες, με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών μελετών να αναμένονται μέχρι τα τέλη του 2020. Η Pfizer έχει δηλώσει ότι πιθανόν να έχει στοιχεία μελετών στα χέρια της ήδη από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις