Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστελόριζο τώρα – Τουρκία: Σε κλοιό εθνικιστικής προπαγάνδας το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο τώρα – Τουρκία: Σε κλοιό εθνικιστικής προπαγάνδας το νησί

Καστελόριζο τώρα - Τουρκία: Είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως το Καστελόριζο έχει μπει στο στόχαστρο.

Καστελόριζο τώρα – Τουρκία: Άλλο ένα προβοκατόρικο δημοσίευμα στην Τουρκία αναφορικά με το Καστελόριζο. Σύμφωνα με το takvim.com.tr στο Καστελόριζο (το Μέις όπως το λένε οι Τούρκοι), οι κάτοικοι έβγαλαν πανό που έγραφε «αφήστε τους Τούρκους τουρίστες να έρθουν διαφορετικά θα βουλιάξουμε». Σύμφωνα με τους Τούρκους, οι Έλληνες κάτοικοι του νησιού υποστηρίζουν πως πρέπει να λήξει η ένταση για να έρθουν οι Τούρκοι τουρίστες. «Πρέπει να έρθουν Τούρκοι τουρίστες αλλιώς θα βυθίσουμε», λένε, τονίζεται στο δημοσίευμα. Όπως αναφέρει το takvim.com.tr, οι Έλληνες καταστηματάρχες του νησιού ήρθαν σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, υποστηρίζοντας πως «λείπουν πάρα πολύ από το νησί οι Τούρκοι τουρίστες».

«Οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι τουρίστες. Αυτό αντανακλά πολύ θετικά την οικονομία του νησιού. Θα παραμένουμε πάντα αδελφοί και αδελφές με τους Τούρκους», ανέφεραν οι καταστηματάρχες στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ. «Οι δρόμοι του νησιού, όπου χιλιάδες τουρίστες συρρέουν τα τελευταία χρόνια, είναι τώρα άδειοι», καταλήγει το δημοσίευμα.

Καστελόριζο: Ελληνική πυραυλάκατος ”μπλόκαρε” τουρκική ακταιωρό

Παρολίγον επεισόδιο ανάμεσα σε πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τουρκικής ακταιωρού στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, 45 ναυτικά μίλια μακριά από το Oruc Reis. H τουρκική ακταιωρός, όπως αποκάλυψε το Star, είδε ξαφνικά μπροστά της την ελληνική πυραυλάκατο στην νησίδα Πολυφάγος, η οποία έκανε ταχύτατη επέμβαση και μπλόκαρε το τουρκικό πλοίο.

Επίδειξη προκλητικότητας από τους Τούρκους που όμως δεν τους βγαίνει…

Καστελόριζο: Ο Ερντογάν θέλει να το αποκόψει από την Ελλάδα

Την ίδια ώρα στην Άγκυρα όλοι περιμένουν να ακούσουν τι έχει να πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει από το μεσημέρι της Δευτέρας. Μάλιστα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν προαναγγείλει ότι τα βασικό θέμα στην ατζέντα είναι η Ανατολική Μεσόγειος. Η συνεδρίαση διεξάγεται στη σκιά των πιέσεων που ασκούνται από Γερμανία και ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ελλάδα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όλο αυτό το διάστημα έχει βάλει στο στόχο το Καστελόριζο καθώς θέλει σχηματίσει μία εικόνα με ένα νησί το οποίο είναι αποκομμένο και απομονωμένο από την Ελλάδα.

Ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζει ότι ένα κομμάτι γης, ένας βράχος δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας. Έτσι λοιπόν γίνεται μία προσπάθεια από την Άγκυρα να αποκόψει το Καστελόριζο από τον ελληνικό κορμό για να πειστεί η Ευρώπη ότι πρόκειται για κομμάτια βράχων και δεν θα πρέπει να ασχολείται κανείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις