Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / ΕΣΡ – Big Brother: Τι αναφέρει η ανακοίνωση
LIFESTYLE

ΕΣΡ – Big Brother: Τι αναφέρει η ανακοίνωση

ΕΣΡ - Big Brother: Περισσότερες από 200 καταγγελίες έχουν φτάσει στο ΕΣΡ μετά την αναφορά παίκτη του Big Brother, που πλέον τέθηκε εκτός παιχνιδιού, για βιασμό γυναικών.

ΕΣΡ – Big Brother: Σε ανακοίνωση προχώρησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε εξαιτίας των χυδαίων σχολίων για τις γυναίκες και τον βιασμό στο ριάλιτι Big Brother. Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών, ενώ για το ζήτημα έχει ήδη σχηματιστεί φάκελος και ορίστηκε εισηγητής. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το ΕΣΡ αναφέρει: «Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται “γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Big Brother: Οι αντιδράσεις

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι απαράδεκτες δηλώσεις του Αντώνη Αλεξανδρίδη στο Big Brother. Τόσο πολιτικοί όσο και καλλιτέχνες ζήτησαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αλλά και από τα αρμόδια εποπτικά όργανα να παρέμβουν.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως έχει ζητήσει τη διερεύνηση του θέματος από το ΕΣΡ, καθώς και ότι αναμένει την αντίδραση του σταθμού ΣΚΑΪ.

Θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα πήραν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός».

Αντίστοιχα, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει

«Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και αντιμετώπιση αυτών των αντιλήψεων. Τεράστια η ευθύνη του τηλεοπτικού σταθμού για την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου υλικού».

Με τη σειρά της η τομεάρχης Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου έγραψε στο Facebook

«Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό. Καμία ανοχή».

Παράλληλα, θέση πήρε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα

Η ίδια έγραψε στο Twitter: «Γυναίκες ως “σκεύη ηδονής”! Γυναίκες για “χρήση” ακόμη και αν δεν θέλουν, τότε βιασμός! Ομοφοβικοί, σεξιστές, νταήδες και βιαστές(!) προς τέρψη των αχόρταγων τηλεθεατών & της τηλεοπτικής αρένας. Κι ομως δεν είναι μόνο στην TV… Η δολοφονία της Τοπαλούδη και τόσες άλλες γυναίκες δίπλα μας. Βια, βιασμός, δολοφονίες. Ο εισαγγελέας; Αίσχος!»

Δείτε ακόμη
Μαραβέγιας για Big Brother: “Παρέμβαση εισαγγελέα άμεσα”
Τα “έχωσαν” και στον Βαρθακούρη – Η καθυστερημένη ανάρτηση για το χυδαίο σχόλιο του Αντώνη
O Big Brother έδιωξε τον Αντώνη για τα όσα χυδαία είπε -Σάλος στα social media, παρέμβαση Πέτσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις