Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν νέες δηλώσεις: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και διπλωματία και στρατιωτική ισχύ»
"ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ"

Ερντογάν νέες δηλώσεις: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και διπλωματία και στρατιωτική ισχύ»

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Μιλώντας έπειτα από 4ωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν τετελεσμένα και εξέφρασε την ελπίδα «να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Ερντογάν νέες δηλώσεις: Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί», τόνισε ο Ερντογάν μετά την τετράωρη συνεδρίαση, «φωτογραφίζοντας» το Καστελόριζο.

Συνεχίζοντας το κρεσέντο των προκλητικών δηλώσεών του ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις απειλές του κατά της Ελλάδος: «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ. Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα, ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Τους καλώ να δουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε επίσης ο Ερντογάν, καλώντας «αυτούς που αγνοούν τα δικαιώματά μας να δείξουν κοινή λογική».

Αντί για αποκλιμάκωση ο Ερντογάν αυξάνει την επιθετικότητα

Δείτε ακόμη

Ακάρ: Θα προστατεύσουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” – “Ναι” στον διάλογο
Μπαχτσελί: Η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν ληστής και κρύβεται πίσω από άλλες χώρες
Συρίγος: Ο Ερντογάν φλερτάρει με θερμό επεισόδιο…έστω και “κατά λάθος”
Πρωτοφανές παραλήρημα από σύμβουλο του Ερντογάν – “”Θα βουλιάξουμε το Σαρλ Ντε Γκολ, θα ρίξουμε ελληνικά αεροπλάνα”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις