Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αύξηση κρουσμάτων – Βρετανία: Ραγδαία η εξάπλωση του κορονοϊού
ΚΟΣΜΟΣ

Αύξηση κρουσμάτων – Βρετανία: Ραγδαία η εξάπλωση του κορονοϊού

Αύξηση κρουσμάτων - Βρετανία: Ανησυχητική χαρακτηρίζει την αύξηση των κρουσμάτων στην Αγγλία, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Αύξηση κρουσμάτων – Βρετανία: Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βρετανία είναι «ανησυχητική», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, όμως πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει υπό έλεγχο την πανδημία. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 αυξήθηκε την Κυριακή, σε 2.988, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από τον Μάιο μέσα σε μία ημέρα. «Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που είχαμε τις λίγες τελευταίες ημέρες καταγράφεται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των νεώτερων ανθρώπων», δήλωσε ο Χάνκοκ μιλώντας στον ραδιοσταθμό LBC.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε: «Όχι, όμως ολόκληρη η χώρα είναι ανάγκη να ακολουθήσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης επειδή αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε συνολικά ως κοινωνία». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αύξηση καταγράφεται κυρίως μεταξύ των νεώτερων και πιο εύπορων ανθρώπων. Ο Χάνκοκ είπε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα τοπικά lockdown για να βοηθήσει στην καταστολή των ξεσπασμάτων της ασθένειας, αλλά η κοινωνική απόσταση παραμένει η πρώτη γραμμή άμυνας.

Δείτε ακόμη

Yeni Safak: Το Oruc Reis κατευθύνεται σε Ρόδο και Καστελόριζο
Ο Ερντογάν κάνει μάθημα στην Ευρώπη – “Μην… προκαλείτε”
Η ελληνογαλλική συμμαχία εκνευρίζει την Άγκυρα – Μια “ανάσα” πριν τη συμφωνία
Ακραίο καιρικό φαινόμενο! Μετά την ζέστη, πτώση 34 βαθμοί!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις