Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ για Ελλάδα: Νέες δηλώσεις – Θα προστατεύσουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα”
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ για Ελλάδα: Νέες δηλώσεις – Θα προστατεύσουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα”

Ακάρ για Ελλάδα: Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τα δικαιώματα της στη Γαλάζια Πατρίδα συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, δήλωσε ο Ακάρ.

Ακάρ για Ελλάδα: Η Τουρκία αντικρίζει θετικά την έκκληση του ΓΓ του ΝΑΤΟ για διάλογο με την Ελλάδα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, πτέραρχο Στιούαρτ Πιτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε στον αξιωματούχο του ΝΑΤΟ ότι η Άγκυρα αντικρίζει θετικά την έκκληση του ΓΓ του ΝΑΤΟ για διάλογο και ότι “η Τουρκία είναι υπέρ μιας προσέγγισης σύμφωνα με την οποία όλες οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου να λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο”.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: “Για το θέμα της επίλυσης των προβλημάτων, αναφέρθηκε ότι αποδίδεται μεγάλη σημασία στο διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες, το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Αναφέρθηκε ακόμη ότι πρέπει οι άλλες χώρες να συμπεριφέρονται με βάση την κοινή λογική και το πνεύμα της συμμαχίας καθώς και στο ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη και έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της, όπως έκανε μέχρι σήμερα, στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου”.

Η Τουρκία μέχρι σήμερα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ στο ακέραιο και θα συνεχίσει να τα εκπληρώνει και από δω και πέρα”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δένδιας: Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που ανοίγει παντού πολεμικά μέτωπα

Την ανάγκη η Ευρώπη “να σταθεί συνολικά στο ύψος των περιστάσεων” και “να απαντήσει με στιβαρότητα αλλά χωρίς δισταγμούς στις τουρκικές προκλήσεις, στα θέματα της ασφάλειας, αλλά και στο μεταναστευτικό” υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας Εβαρίστ Μπαρτόλο, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις