Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Oruc Reis τώρα: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Oruc Reis τώρα: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο

Oruc Reis τώρα: Βίντεο του τουρκικού Υπουργείο Άμυνας με το Oruc Reis συνοδευόμενο από τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες.

Oruc Reis τώρα: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο με τον πλού του Oruc Reis δημοσίευσε το πρωί της Κυριακής το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Στο βίντεο φαίνεται το τουρκικό σκάφος να συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας συνοδεύει το βίντεο και με νέα προκλητικά μηνύματα γράφοντας στη λεζάντα: “Οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν το καθήκον της συνοδείας/προστασίας του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis το οποίο συνεχίζει το έργο του στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία παράνομη πράξη ή πράξη εκφοβισμού δεν θα επιτραπεί στην περιοχή”.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε ότι “θα συντρίψουμε όποιον καταφερθεί εχθρικά εναντίον της Τουρκία”, τονίζοντας παράλληλα ότι “αυτό θα γίνει κατανοητό είτε με τη γλώσσα της πολιτικής και της διπλωματίας είτε θα το καταλάβουν με την πικρή εμπειρία στο πεδίο της μάχης που είχαν ζήσει και στο παρελθόν”.

Ο Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια ενός νέου νοσοκομείου, δήλωσε “πως θα καταλάβουν όσοι θέλουν να βγουν επάνω από την Τουρκία” ότι “η χώρα μας έχει και την οικονομική και την πολεμική δύναμη να αναχαιτίσει αυτές τις ανήθικες πολιτικές και να συντρίψει τα σενάρια και τους χάρτες που της επιβάλουν”.

“Το πολιτικό και οικονομικό καθεστώς που έχει επικρατήσει εδώ και πολύ καιρό στον κόσμο καταρρέει σε όλες τις πτυχές του”, δήλωσε ο Ερντογάν, καταλήγοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε πιθανότητα και κάθε αποτέλεσμα”, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η χώρα του έχει εκφράσει σε κάθε τόνο ότι είναι έτοιμη να μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο.

Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν 100 χρόνια

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να δυναμιτίσει περαιτέρω την όποια προσπάθεια προσέγγισης στα ελληνοτουρκικά. Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Hurriyet, ανέφερε ότι “πριν από έναν αιώνα, είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα”.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας τόνισε: “Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απο αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μέσω του τηλεφώνου του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

Ακάρ: “Θέλουμε διάλογο, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε”

Ενδεικτικό ήταν το σχόλιο του διευθυντής ερευνών του ινστιτούτου διεθνών σχέσεων, Κωνσταντίνου Φίλη ο οποίος κάλεσε τον Σαρλ Μισέλ να είναι προσεκτικός σε τόσο ευαίσθητα θέματα και αναρωτήθηκε αν η πρόταση αυτή δεσμεύει όλες τις χώρες της Ε.Ε. “Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά”, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως “όταν εκπροσωπείς έναν ευρωπαϊκό θεσμό δεν μπορεί να ρίχνεις στο τραπέζι μια πρόταση και να το αφήνεις εκεί”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις