Μύκονος κλοπές: «Πονοκέφαλος» για την ΕΛΑΣ η μαφία των ρολογιών

ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος κλοπές: «Πονοκέφαλος» για την ΕΛΑΣ η μαφία των ρολογιών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Μύκονος κλοπές: Βρετανός κατήγγειλε ότι δύο άγνωστοι του άρπαξαν από το χέρι ρολόι Rolex, αξίας άνω των 30.000 ευρώ.

05.09.2020 | 08:14

Μύκονος κλοπές: Μπορεί οι δύο Ιταλοί, μέλη της ναπολιτάνικης μαφίας των ακριβών ρολογιών που άρπαξαν πρόσφατα το Rolex, από το χέρι της συζύγου βιομήχανου δομικών υλικών, στη Μύκονο, να πιάστηκαν στην Πάτρα, όμως, όπως φαίνεται, άλλο παρακλάδι της μαφίας εξακολουθεί τη δράση. Αυτό έγινε αντιληπτό, όταν Βρετανός που περνάει τις διακοπές του στο νησί των ανέμων, κατάγγειλε στην Αστυνομία, ότι δύο άγνωστοι, τον πλησίασαν ενώ περπατούσε, τον απασχόλησαν με διάφορες ερωτήσεις και ενώ αυτός τους έδειχνε μία διαδρομή που ζητούσαν, του άρπαξαν το Rolex, αξίας άνω των 30.000 ευρώ, από το χέρι.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το αντελήφθη, πρόσθεσε, μόλις οι δράστες απομακρύνθηκαν και κατέφυγε στην Αστυνομία, που δεν… προλαβαίνει και αυτό το καλοκαίρι να κυνηγά μέλη της ναπολιτάνικης μαφίας, που ειδικεύεται στις αρπαγές πανάκριβων ρολογιών, τα οποία μεταπουλά στη συνέχεια στην Ιταλία ή αλλού, σε χαμηλότερες τιμές, αλλά πάντως ικανοποιητικές. Πριν από τη νέα καταγγελία του Βρετανού, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζοντας ότι συμμορίες αρπάζουν ακριβά ρολόγια είχε φροντίσει να το…. ασφαλίσει(!) πριν ταξιδέψει στη Μύκονο, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη με κινηματογραφικό τρόπο στο λιμάνι της Πάτρας, δύο Ιταλών από τη Νάπολη.

Μύκονος κλοπές: Η σύζυγος του βιομηχάνου

Ήταν οι δράστες της αρπαγής του Rolex, από το χέρι, όπως προαναφέρθηκε, της συζύγου βιομήχανου, πάντα στη Μύκονο. Οι Ναπολιτάνοι, είχαν εντοπίσει τη γυναίκα μέσα σε κατάστημα καφέ, όπου περίμενε όρθια να της παραδώσουν το ρόφημά της, τη στιγμή που ο σύζυγό της την περίμενε εξωτερικά. Τότε, όπως κατέθεσε η ίδια, ένας άγνωστος μπήκε στο κατάστημα, της έδωσε μία… τσιμπιά(!) και γυρίζοντας εκείνη να δει ποιος το έκανε, με βία άρπαξε το ρολόι, την έσπρωξε, η γυναίκα έπεσε κάτω και τραυματίστηκε και ο δράστης διέφυγε με μηχανή που οδηγούσε συνεργός του. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν στον Νότιο Λιμένα Πάτρας, λίγο πριν επιβιβαστούν σε πλοίο για Ιταλία, έχοντας βάψει τα μαλλιά τους για να μην αναγνωρίζονται.

Στο χέρι της φίλης του Ιταλού

Το ρολόι της συζύγου του βιομηχάνου, βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα μέσω… facebook , φωτογραφημένο στο χέρι της φίλης του ενός εκ των δύο συλληφθέντων! Αυτό το αποκάλυψε ο δικηγόρος του ζεύγους των βιομηχάνων ο οποίος πρόσθεσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές για τον… επαναπατρισμό του ακριβού Rolex. Πολλοί, ίσως, θυμούνται, τη δράση μιας τριμελούς συμμορίας μαφίας των ρολογιών στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2017.

Η 18χρονη εντυπωσιακή «λησταρχίνα»

Τότε είχε γίνει μεγάλη συζήτηση, για τον ρόλο του δολώματος που έπαιζε μια εντυπωσιακή 18χρονη Ναπολιτάνα, η οποία, ως αιχμή του δόρατος, έβγαινε μπροστά, ανοίγοντας το δρόμο στους δύο συνεργούς της, για την τελική αρπαγή των ρολογιών, ενώ εκείνη απασχολούσε με ερωτήσεις και κουβεντούλα τους υποψήφιους στόχους! Για την σύλληψη των μαφιόζων, που έκλεβαν πανάκριβα ρολόγια από βίλες Αράβων και Βρετανών, είχαν κατέβει στη Μύκονο αστυνομικοί από την Ασφάλεια της Αθήνας. Συνέλαβαν τους τρεις Ιταλούς και κατασχέθηκαν κάποια από τα ρολόγια μεγάλης αξίας που είχαν κλαπεί τις ημέρες εκείνες.

Ρολόι 150.000 ευρώ από Ισραηλινό

Το τελευταίο τους θύμα, ήταν ένας Ισραηλινός, από τον οποίο έκλεψαν ρολόι αξίας 150.000 ευρώ. Τα τρία μέλη της σπείρας, είπε τότε η Αστυνομία, πήγαιναν σε παραλίες και ακριβά κλαμπ για να εντοπίσουν τους στόχους τους. Ένα χρόνο πριν, μια άλλη, πενταμελής συμμορία Ιταλών, που διέπραττε κλοπές και ληστείες στη Μύκονο είχε εξαρθρωθεί. Συνελήφθησαν, τότε, τέσσερις υπήκοοι Ιταλίας, ηλικίας 45, 36, 29 και 26 ετών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλαζαν συχνά καταλύματα διαμονής και χρησιμοποιούσαν δίκυκλα οχήματα με τα οποία προσέγγιζαν πεζούς και τους αφαιρούσαν μεγάλης αξίας επώνυμα ρολόγια χειρός. Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες και δύο κλοπές.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι στις 10 Ιουλίου αφαίρεσαν με την απειλή βίας από Αιγύπτιο ρολόι αξίας 69.000 ευρώ, στις 22 Ιουλίου έκλεψαν από υπήκοο Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ρολόι αξίας 150.000 ευρώ, στις 5 Αυγούστου αφαίρεσαν από Έλληνα ρολόι χειρός αξίας 200 ευρώ, ενώ το Σάββατο, πριν συλληφθούν, αφαίρεσαν με τη βία από υπήκοο Ταϊλάνδης ρολόι αξίας 35.500 ευρώ. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν δύο από τα κλεμμένα ρολόγια. Τα μέλη της σπείρας το χρονικό διάστημα της εγκληματικής δράσης τους πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα τους και επανήλθαν στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμη

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά: Τρία τα μέτωπα της φωτιάς
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Απορριμματοφόρο παρέσυρε και σκότωσε έναν 54χρονο
Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για το Sputnik-V
Exit mobile version