Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν – Ελλάδα: Εχθρικό το κλίμα, υποστηρίζει Τουρκία ο Αλίγιεφ

ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν – Ελλάδα: Εχθρικό το κλίμα, υποστηρίζει Τουρκία ο Αλίγιεφ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν - Ελλάδα: Η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλη και συνεταίρος μας, δεν είναι μυστικό πως για μας είναι αδελφική χώρα, είπε μεταξύ άλλων.

04.09.2020 | 14:50

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν – Ελλάδα: Σε εχθρικό έδαφος βρέθηκε ο νέος Ελληνας πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν, Νικόλαος Πιπερίγκος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Αζέρο Πρόεδρο σε κλίμα δυσπιστίας. Ο Ιλχάμ Αλίγιεφ δήλωσε πως υποστηρίζουν την Τουρκία σε όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Αλίγιεφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα πρέσβη, σε μία κίνηση που δεν συνηθίζεται, αφού αναφέρθηκε στην ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε χαρακτηριστικά:

“Η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλη και συνεταίρος μας, δεν είναι μυστικό πως για μας είναι αδελφική χώρα. Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε σε κάθε περίσταση. Βλέπουμε την ίδια στήριξη και από τους Τούρκους αδερφούς μας. Υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα θέματα και εμείς τους υποστηρίζουμε σε όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να ξέρετε τη στάση μας. Το γεγονός αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν κατόπιν των οδηγιών μου. Η Τουρκία για μας δεν είναι μόνο μια φιλική αλλά και αδερφική χώρα και οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας. Για το λόγο αυτό θα ταχθούμε στο πλευρό τους σε όλα τα θέματα”.

Έσπευσε να επικροτήσει ο Τσαβούσογλου

Την στάση του Αζέρου προέδρου, έσπευσε να επικροτήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ο Μεβλούτ Tσαβούσογλου ευχαρίστησε τον Ιλχάμ Αλίγιεφ με μήνυμα στο Twitter “Ευχαριστούμε πάρα πολύ Αξιότιμε Πρόεδρε! Δεν αμφιβάλλαμε ποτέ από την στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία θα είναι πάντοτε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν. Ένας έθνος δυο κράτη”.

Στο μεταξύ, σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εξαπολύοντας παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι ψεύδεται, καθώς αρχικά είπε “ναι” στις προτάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για διάλογο στην συνέχεια υπαναχώρησε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν εκπλήσσεται από την στάση της Ελλάδας και ότι ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δεν λέει ψέματα. “Ψέματα λέει η Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1301200265966759936?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1301200265966759936%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dfd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13schema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fmevlutcavusoglu%2Fstatus%2F1301200265966759936image%3D

Exit mobile version