Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΟΥ για εμβόλιο: Τι αναφέρει ο οργανισμός
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ για εμβόλιο: Τι αναφέρει ο οργανισμός

ΠΟΥ για εμβόλιο: Δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

ΠΟΥ για εμβόλιο: Έμφαση στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε ότι δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί μέχρι τα μέσα του 2021, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Δεν περιμένουμε ότι θα δούμε εκτεταμένους εμβολιασμούς μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους», δήλωσε η εκπρόσωπος Μάργκαρετ Χάρις στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

«Αυτή η φάση 3 πρέπει να διαρκέσει περισσότερο επειδή είναι ανάγκη να δούμε πόσο αληθινά προστατευτικό είναι το εμβόλιο και είναι επίσης ανάγκη να δούμε πόσο ασφαλές είναι», πρόσθεσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων.

Εμβόλιο που ξεχωρίζει την γρίπη από τον κορονοϊό

Την ίδια ώρα η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche έλαβε το “πράσινο” φως από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για ένα διαγνωστικό τεστ που εντοπίζει και ξεχωρίζει τον κορονοϊό από την γρίπη Α και Β, ανακοινώθηκε σήμερα. Το διαγνωστικό αυτό τεστ, με την ονομασία cobas SARS-CoV-2 &Influenza A/B, έλαβε από την FDA άδεια για έκτακτη χρήση.

Δείτε ακόμη

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα συμφώνησε στο διάλογο και μετά έκανε πίσω
Θετικός στον Covid -19 ο Μπερλουσκόνι – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Διαγνωστικό τεστ ξεχωρίζει τον κορονοϊό από την γρίπη
Στο Μινσκ ο Ρώσος πρωθυπουργός με εντολή Πούτιν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις