Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λευκορωσία διαδηλώσεις: Έκκληση για διάλογο
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκορωσία διαδηλώσεις: Έκκληση για διάλογο

Λευκορωσία διαδηλώσεις: «Ο διάλογος είναι η μόνη σωστή λύση στην τρέχουσα κατάσταση και η μόνη δυνατή έξοδος από την πολιτική κρίση».

Λευκορωσία διαδηλώσεις: Το Συμβούλιο Συντονισμού της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης κάλεσε χθες Πέμπτη τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε διάλογο προκειμένου να βρεθεί λύση στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι τη χώρα συγκλονίζουν μεγάλες διαδηλώσεις στα αστικά κέντρα από τις 9 Αυγούστου όταν και ανακοινώθηκε η 6η συνεχόμενη νίκη του Λουκασένκο στις προεδρικές εκλογές, που θεωρήθηκε προϊόν νοθείας.

Η έκκληση της λευκορωσικής αντιπολίτευση έγινε μέσω ανάρτησης σε διαδικτυακό μέσο που ελέγχει. «Το Συμβούλιο Συντονισμού συνεχίζει τις εργασίες του, αλλά απαιτούμε επίσης να σταματήσει η πίεση. Ζητούμε διάλογο και επίλυση των πραγματικών συγκρούσεων και απειλών». Με τη χρήση της λέξης «πίεση» το Συμβούλιο εννοούσε την παράταση κατά 15 ημέρες της κράτησης της Όλγα Κοβάλκοβα και του Σεργκέι Ντιλίβσκι, ηγετικών μελών της προεδρίας του.

Λευκορωσία διαδηλώσεις: Ο διάλογος είναι η μόνη σωστή λύση στην τρέχουσα κατάσταση»

Μάλιστα, το Συμβούλιο πρόσθεσε: «Ο διάλογος είναι η μόνη σωστή λύση στην τρέχουσα κατάσταση και η μόνη δυνατή έξοδος από την πολιτική κρίση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Λουκασένκο πρέπει να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους και να αρχίσει τον διάλογο αντί να συλλάβει περισσότερους ανθρώπους».

 

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο δημιουργήθηκε μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου για την επίβλεψη της μεταβίβασης εξουσίας, αφού η αντιπολίτευση απέρριψε την επανεκλογή του κ. Λουκασένκο.

 

Δείτε ακόμη

Στο Μινσκ ο Ρώσος πρωθυπουργός με εντολή Πούτιν
ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ουκρανία στο στόχαστρο της Μόσχας για την κατάσταση στη Λευκορωσία

Λευκορωσία: Μια αναλογία που τρομάζει τον Πούτιν

Ένωση της Λευκορωσίας με την Ουκρανία ονειρευόταν ο Λουκασένκο
Αλεξάντερ Λουκασένκο: O τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις