Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά τώρα: Επίθεση Βέμπερ σε Μαας – “Να βοηθήσουμε την Ελλάδα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά τώρα: Επίθεση Βέμπερ σε Μαας – “Να βοηθήσουμε την Ελλάδα”

Ελληνοτουρκικά τώρα: «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας τρίτης χώρας η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη» ανέφερε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ.

Ελληνοτουρκικά τώρα: Στο πλευρό της Ελλάδας για την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο τάσσεται ο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας και να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν, δήλωσε στο «Spiegel», ενώ παράλληλα επικρίνει τον ομοσπονδιακό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Το γεγονός ότι ο ΥΠΕΞ Χάικο Μάας ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής είναι απαράδεκτο για μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας τρίτης χώρας η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να προσέξει, ώστε να μην αφεθεί να εκβιαστεί λόγω του φόβου μιας νέας προσφυγικής κρίσης. Αντ ‘αυτού, πρέπει να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν», τόνισε ο Βέμπερ.

Δείτε ακόμη

Το “βρώμικο” παιχνίδι της Άγκυρας με τις Navtex και η ηχηρή διάψευση της Ρωσίας
Άγρια επίθεση Τσαβούσογλου σε Μακρόν – “Υστερική συμπεριφορά, εξωθεί την Ελλάδα”
Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν θέλει πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο
Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία ξεκινά έρευνες σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη
O Σελίμ Α”, που ζηλεύει “παράφορα” ο Ερντογάν – Γιατί η εμμονή του πρέπει να τρομάζει τον κόσμο

“Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό” – Οι 3 στρατηγοί που φέρονται να σήκωσαν…ανάστημα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις