Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τελικός Κυπέλλου – ΦΙΦΑ: Με περσινά ρόστερ!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελικός Κυπέλλου – ΦΙΦΑ: Με περσινά ρόστερ!

Τελικός Κυπέλλου - ΦΙΦΑ: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε σαφή εντολή για τα ρόστερ μετά από σχετικό ερώτημα που της απηύθυνε η ΕΠΟ

Τελικός ΚυπέλλουΦΙΦΑ: Επιστολή της ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ για όσα έχουν συμβεί στον πολύπαθο τελικό κυπέλλου απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Στην επιστολή της η ΦΙΦΑ αναφέρει στην Ελληνική Ομοσπονδία, πως, το παιχνίδι θα πρέπει να διεξαχθεί με τα περσινά ρόστερ των ομάδων. Όπως αποκάλυψε το αθλητικό πόρταλ SDNA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε σαφή εντολή για τα ρόστερ μετά από σχετικό ερώτημα της ΕΠΟ.

Η επιστολή έφτασε στα χέρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, η ΦΙΦΑ συστήνει, πως, πρέπει οι ομάδες να τελειώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με το αρχικό τους ρόστερ. Ενώ, παρέπεμψε την ΕΠΟ στις εγκύκλιους της για «Κανονιστικά ζητήματα» και πιο συγκεκριμένα για θέματα, που, αφορούν τον κορωνοϊό.

Τελικός Κυπέλλου – ΦΙΦΑ: Η επιστολή

Αναλυτικά η επιστολή τους ΦΙΦΑ:
“Αξιότιμη κυρία/αξιότιμε κύριε.
Παραπέμπουμε στο προαναφερθέν ζήτημα καθώς και στην επιστολή σας της 2 Σεπτεμβρίου 2020. Μέσω της οποίας η Ομοσπονδίας σας υποβάλλει ερώτημα σχετικά με την καταλληλότητα των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας περιόδου 2019-2020.
Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουμε δεόντως υπόψη από το περιεχόμενο της επιστολής σας ότι.
(i) ο Τελικός είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου 2020, αναβλήθηκε στη συνέχεια για τις 30 Αυγούστου 2020. Καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας “δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του Τελικού επικαλούμενη κίνδυνο δημόσιας ασφάλειας”.
(ii) μετά από “ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 μεταξύ των ποδοσφαιριστών την παραμονή του αγώνα,” ο Τελικός αναβλήθηκε εκ νέου για “την πρώτη διαθέσιμη 
ημερομηνία”. Ήτοι στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.
Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Τελικός θα διεξαχθεί “εντός της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021”, κατανοούμε ότι η Ομοσπονδία σας επιθυμεί να γνωρίζει ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αγωνιστούν στον εν λόγω αγώνα. Που αποτελεί μέρος της περιόδου 2019-2020″…

Τελικός Κυπέλλου – ΦΙΦΑ: Εντονη σύσταση για περσινά ρόστερ

…”Δεδομένων των παραπάνω, σας παραπέμπουμε στις αποφάσεις της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων του Συμβουλίου της FIFA οι οποίες απεικονίζονται στις εγκύκλιους επιστολές της FIFA αριθ. 1714 “COVID-19: Κανονιστικά Ζητήματα του Ποδοσφαίρου” και αριθ. 1720 “COVID-19. Κανονιστικά Ζητήματα του Ποδοσφαίρου (συχνές ερωτήσεις και νέα ζητήματα)”.
Υπό τις συνθήκες αυτές, σημειώστε ότι η FIFA συστήνει εντόνως ότι οι ομάδες θα πρέπει να μπορούν να ολοκληρώσουν την αγωνιστική τους περίοδο με το αρχικό τους ρόστερ. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της εν λόγω διοργάνωσης ή διοργανώσεων. Οι συστάσεις αυτές προφανώς επίσης ισχύουν και για τους τελικούς αγώνες των εθνικών κυπέλλων. Στους οποίους, κατά κανόνα, θα πρέπει να αγωνίζονται οι ομάδες με το αρχικό τους ρόστερ. Hτοι το ρόστερ που χρησιμοποιήθηκε στους προηγούμενους γύρους της διοργάνωσης.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας στα ανωτέρω, ελπίζουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμα”.

Δείτε ακόμη:

Κάτι σαν… τελικός Euro στην πρεμιέρα του Nations League!
Κάνει ταμείο ένα εκατ. ευρώ από τον Οικονόμου η ΑΕΚ!
Απόσχιση από την ΕΠΟ ζητάει από τη Λίγκα ο Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις