Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιόδρας – κορονοϊός: Γιατί ο λοιμωξιολόγος κρατούσε αποστάσεις από τα ΜΜΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας – κορονοϊός: Γιατί ο λοιμωξιολόγος κρατούσε αποστάσεις από τα ΜΜΕ

Τσιόδρας - κορονοϊός: Ο καθηγητής τον οποίο είχαμε συνδέσει με την παρουσίαση των στοιχείων και όλα τα νέα δεδομένα για τον ιό, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο κράτησε αποστάσεις από την ενημέρωση.

Τσιόδρας – κορονοϊός: Την πρώτη του εμφάνιση στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έκανε την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας μετά από αρκετό καιρό απουσίας. Ο καθηγητής τον οποίο είχαμε συνδέσει με την παρουσίαση των στοιχείων και όλα τα νέα δεδομένα για τον ιό, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο κράτησε αποστάσεις από την ενημέρωση. “Έχω κρατήσει απόσταση από την ενημέρωση. Έχω αφοσιωθεί στην επιστημονική μελέτη. Όποτε κρίνεται απαραίτητο θα εμφανίζομαι και εγώ” δήλωσε χαρακτηριστικά μπροστά στις κάμερες. Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι το 27% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τον Αύγουστο ήταν ασυμπτωματικοί και το 27% ανέφεραν πως είχαν έρθει σε στενή επαφή με ασθενή.

Σημείωσε ότι απασχολεί τους ειδικούς η επιδημία σε κλειστές δομές, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο σημειώθηκαν 137 κρούσματα. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για δυναμική διασπορά του ιού. Αναφερόμενος στα παγκόσμια δεδομένα, ανέφερε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χρησιμοποιούνται πλέον ως θεραπεία, ενώ εξετάζεται και ο ρόλος τους στην παραγωγή εμβολίου. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία, ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο μέσα στον Οκτώβριο.

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή, σε περαιτέρω προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε ασθενείς covid-19, φέρνοντας ως παράδειγμα οδηγίες Ιταλών επιστημών για συστηματική παρακολούθηση για καρδιακά προβλήματα. Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στη χρήση μάσκας, σημειώνοντας ότι λειτουργεί υποστηρικτικά στα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνονται και τάχθηκε υπέρ της χρήσης της ως ένα “ατομικό lockdown” με το οποίο προστατεύουμε τον εαυτό μας.

Δείτε ακόμη

Κορονοϊός: Εξετάζεται επαναλοίμωξη και στην Ελλάδα – Η περίπτωση 45χρονου
Ο χάρτης των κρουσμάτων στην Ελλάδα: Στο «κόκκινο» και πάλι η Αττική
Σύψας: Η λάθος χρήση της μάσκας μπορεί να αυξήσει τη διασπορά του κορονοϊού (vid)
Βατόπουλος: Πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει ο ιός -Τα μεγάλα προβλήματα
Έρευνα: Ο κορονοϊός προσβάλλει τα κύτταρα της καρδιάς ακόμη και μετά την ανάρρωση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις