Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαία ατυχήματα: Οι αιτίες με βάση τα πορίσματα της Τροχαίας
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία ατυχήματα: Οι αιτίες με βάση τα πορίσματα της Τροχαίας

Τροχαία ατυχήματα: Με βάση τα επίσημα στοιχεία, στον νομό Αττικής 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 14 τραυματίστηκαν σοβαρά και 421 ελαφρά.

Τροχαία ατυχήματα: Οι αριθμοί είναι ψυχροί και αμείλικτοι, καθώς κρύβουν πίσω τους οικογενειακές τραγωδίες. Στις τριάντα μία ημέρες του Αυγούστου, του κατ’ εξοχήν καλοκαιρινού μήνα του χρόνου, 452 άνθρωποι(οδηγοί, συνεπιβάτες, πεζοί), ενεπλάκησαν μόνο στο Νομό Αττικής, σε 381 τροχαία ατυχήματα. Ο απολογισμός, ολέθριος. Δέκα επτά νεκροί, σε 17 θανατηφόρα δυστυχήματα, 14 σοβαρά τραυματίες σε επίσης 14 σοβαρά τροχαία και 421 ελαφρά τραυματίες σε 350 χαρακτηριζόμενα ελαφρά τροχαία ατυχήματα. Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, αναφέρει η Τροχαία Αττικής,  ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 13.149 παραβάσεις από τις οποίες 595 σε βαθμό πλημμελήματος.

Τροχαία ατυχήματα: 262 οδηγούσαν υπό την επήρεια οινοπνεύματος

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν: 262 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 34 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.858 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 179 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 166 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 453 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1.025 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 45 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Η σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019

Το alphafreepress.gr ανέτρεξε στα στοιχεία σχετικά με τα τροχαία δυστυχήματα στην Αττική, κατά το μήνα Αύγουστο  του 2019. Από τη σύγκριση, παρατηρείται μείωση του αριθμού των νεκρών κατά τρεις και σε ανάλογα ποσοστά των σοβαρών και ελαφρύτερων τραυματισμών. Όσο κι αν είναι στοιχεία παρήγορα ότι κάποιοι συνειδητοποιούν την επικινδυνότητα συγκεκριμένων παραβάσεων, που οδηγούν στον θάνατο και οι έλεγχοι της Τροχαίας είναι ακόμη πιο εντατικοί, υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος να διανυθεί από όλους,  μέχρι να μην ποτίζεται η άσφαλτος  με αίμα.

Δείτε ακόμη

Σοκ στη Λαμία: Άγριο ξύλο σε 13χρονη από τρεις 17χρονες
Ερντογάν σε στρατηγούς: «Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό»
Ο χάρτης των κρουσμάτων στην Ελλάδα: Στο «κόκκινο» και πάλι η Αττική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις