Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύψας για μάσκες: Η λάθος χρήση μπορεί να αυξήσει τη διασπορά του ιού
ΕΛΛΑΔΑ

Σύψας για μάσκες: Η λάθος χρήση μπορεί να αυξήσει τη διασπορά του ιού

Σύψας για μάσκες: Την άποψή του ότι αν η χρήση μάσκας από τα παιδιά γίνει με λάθος τρόπο, αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, εξέφρασε ο Νίκος Σύψας.

Σύψας για μάσκες: Για τους λόγους για τους οποίους η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση μάσκας στα σχολεία, μίλησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, είπε πως αν η χρήση μάσκας από τα παιδιά γίνει με λάθος τρόπο, αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. Επίσης ο Νίκος Σύψας ανέφερε ότι η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση της μάσκας από τους μικρούς μαθητές, αφενός γιατί ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού έχει βρεθεί πως είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα ως προς την πανδημία και αφετέρου τα παιδιά μαθαίνουν από τους δασκάλους και «μιμούνται» τα άλλα παιδιά γύρω τους, επομένως η χρήση μάσκας θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επίσης την Τρίτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Σημαντικός παράγοντας για να παρθεί η απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, όπως είπε η υπουργός, ήταν το να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών συμπολιτών μας. Όπως ανέφερε η υπουργός, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη επιστρέψει. Επανέλαβε, έτσι, την έκκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.

Κεραμέως: “Τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή στο σχολείο”

Η υπουργός επανέλαβε επίσης ότι θα αξιολογείται η εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και εφ’ όσον χρειαστεί, και πάντα με βάση τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, θα επικαιροποιούνται τα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου και όλους τους δημάρχους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ευρύτερα, για τη μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία και ευχήθηκε καλή αρχή στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. «Φέτος θα είναι μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες», είπε η υπουργός. «Κατανοώ απόλυτα τις αγωνίες σας.

Έχουμε χρέος τα παιδιά μας να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο, με τα καλύτερα δυνατά μέτρα προστασίας. Τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, όπου λειτουργούν με κανόνες, με την καθοδήγηση των πολύτιμων εκπαιδευτικών τους, παρά στον δρόμο και στις πλατείες όπου παίζουν χωρίς κανόνες», πρόσθεσε. Όπως ανέφερε, με τα μέτρα προστασίας στο σχολείο προστατεύονται και τα παιδιά, και οι εκπαιδευτικοί και η οικογένεια, όταν το παιδί ή ο εκπαιδευτικός γυρνάει από το σχολείο. «Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Δείτε ακόμη

Έψαξαν και σκάφος Βρετανού εκατομμυριούχου για τον θάνατο της 60χρονης στην Κέρκυρα
Βατόπουλος: Πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει ο ιός -Τα μεγάλα προβλήματα
Έρευνα: Ο κορονοϊός προσβάλλει τα κύτταρα της καρδιάς ακόμη και μετά την ανάρρωση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις