Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρούσι γηροκομείο – κρούσματα: Νέος συναγερμός
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Μαρούσι γηροκομείο – κρούσματα: Νέος συναγερμός

Μαρούσι γηροκομείο - κρούσματα: Συναγερμός από πολλά κρούσματα κορονοϊού σε ένα ακόμα γηροκομείο, αυτή τη φορά στο Μαρούσι, έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία και στον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασθενείς ήταν όλοι τους ασυμπτωματικοί.

Μαρούσι γηροκομείο – κρούσματα: Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες σε γηροκομείο στο Μαρούσι μετά τα 18 κρούσματα του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει ο ΕΟΔΥ στα γηροκομεία εντοπίστηκαν 18 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο Centaurea στο Μαρούσι. Στο γηροκομείο στο Μαρούσι μεταβαίνουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση. Τονίζεται ότι τις επόμενες ώρες αναμένονται και άλλα αποτελέσματα ελέγχων.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι πρώτοι οκτώ ενημερώθηκαν χθες ότι είναι θετικοί και τα αποτελέσματα των τεστ που έδειξαν ότι άλλοι δέκα έχουν επίσης προσβληθεί βγήκαν σήμερα. Οι ηλικιωμένοι είναι  ασυμπτωματικοί πλην ενός που είχε πυρετό.

Οι οκτώ  πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική Παμμακάριστος και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό.  Τα κρούσματα στη συγκεκριμένη μονάδα διαπιστώθηκαν μετά από τους ελέγχους που έκανε χθες ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής, παρουσία μάλιστα, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.  Στον οίκο ευγηρίας μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Καλλιθέα και Ν. Σμύρνη. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ συρροή κρουσμάτων, με πολλούς μάλιστα νεκρούς, κατεγράφη σε δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά 274 άνθρωποι έχουν καταλήξει από επιπλοκές της νόσου. Για μια ακόμη φορά η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» με 87 κρούσματα.

Συνεχίζουν τους ελέγχους τα κλιμάκια

Στο πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων για λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2, που ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, αύριο Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, θα επισκεφθούν για προληπτικούς ελέγχους, το Δημαρχείο Κρωπίας καθώς και άλλες κοινωνικές Δομές. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί θα μεταβούν για ελέγχους στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Παράλληλα και τις δύο μέρες τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν κατ΄οίκον επισκέψεις προκειμένου να διενεργήσουν τεστ για τον κορωνοϊό σε ΑΜΕΑ.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου-11 π.μ.

Δημαρχείο Κρωπίας (Λεωφ. Β. Κωνσταντίνου 47-Κορωπί)

Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας στη Ν. Φιλαδέλφεια (Χρ. Μαντίκα 2)

Ελληνικός Βιβλικός Σύνδεσμος “Λωίδα” στην Κηφισιά (Ιωνίας 46 και Λεβίδου)

Κατ΄οίκον επισκέψεις σε ΑΜΕΑ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου-10 π.μ

Δημαρχείο Περιστερίου (Πλατεία Δημαρχείου-Καραθεοδωρή 1-Περιστέρι)

Κατ΄οίκον επισκέψεις σε ΑΜΕΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις