Ξυλοδαρμός 13χρονης Λαμία: Ασύλληπτη η αγριότητα των κοριτσιών, πού οδηγούν οι έρευνες

ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός 13χρονης Λαμία: Ασύλληπτη η αγριότητα των κοριτσιών, πού οδηγούν οι έρευνες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ξυλοδαρμός 13χρονης Λαμία: Πού οδηγούν οι έρευνες των Αρχών - "Σοκάρει η αγριότητα της επίθεσης" λέει ο δικηγόρος της 13χρονης.

02.09.2020 | 19:44

Ξυλοδαρμός 13χρονης Λαμία: Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης η 13χρονη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη Λαμία. Το νεαρό κορίτσι βγήκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με κολάρο και επιδέσμους σε όλο της το σώμα. Σύμφωνα με την αδερφή της που τη συνόδευε και η οποία μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Mega, η 13χρονη έχει πληγές και τραύματα σε όλο της το σώμα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στο πλαίσιο των ερευνών της αστυνομίας, το πιθανότερο είναι να υπήρξε μια εφηβική ερωτική αντιζηλία ανάμεσα στη 13χρονη και τη μία εκ των κοριτσιών που της επιτέθηκαν.

Όλα έγιναν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Η άτυχη 13χρονη πλησίασε αρχικά την 16χρονη από την παρέα των τριών κοριτσιών που καθόταν στην πλατεία και η φραστική αντιπαράθεση που ακολούθησε ήταν μόνο η αρχή. Τα χτυπήματα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο και σταματούν μόνο όταν η 13χρονη πέφτει στο έδαφος σχεδόν αναίσθητη, σύμφωνα με την καταγγελία. Για τον τραυματισμό της 13χρονης ενημερώνονται άμεσα οι γονείς της, που βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού τους, από την πρώτη στιγμή.

Οι τρεις ανήλικες που κατηγορούνται για την επίθεση συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθερες με εντολή εισαγγελέα. Η μία κατέθεσε μήνυση στην 13χρονη για εξύβριση και απλή σωματική βλάβη. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, έκανε λόγο για μια επίθεση με συνεχή χτυπήματα που κράτησε σχεδόν ένα ολόκληρο τέταρτο. Ο ξυλοδαρμός της 13χρονης προβληματίζει έντονα και την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ξυλοδαρμός 13χρονης Λαμία: Αδιανότητο παιδιά σε αυτή την ηλικία να είναι ικανά για τόσο μεγάλη ζημιά

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης μαθήτριας που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τρεις επίσης ανήλικες κοπέλες, μίλησε στην εκπομπή “LIVE NEWS”. Όπως καταγγέλλει η οικογένεια της 13χρονης χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος υπήρξε αρχικά μια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ της νεαρής και της παρέας με τις τρεις 17χρονες ξαφνικά, η μια από αυτές έριξε ένα χαστούκι στη 13χρονη και στη συνέχεια άρχισαν να τη χτυπούν άγρια και οι τρεις μαζί.

“Είναι αδιανόητο, σκεφτείτε και τους γονείς των 17χρονων κοριτσιών να έχεις σε αυτή την ηλικία παιδιά και να είναι ικανά και σε θέση να κάνουν τόση μεγάλη ζημιά χωρίς αιτία κι αφορμή. Κάποτε ακούγαμε αυτά τα περιστατικά να συμβαίνουν στις ΗΠΑ και το εξωτερικό, πλέον συμβαίνει και στην Ελλάδα και είναι συγκλονιστικό. Δεν είναι μόνο το νομικό σκέλος της υπόθεσης αλλά και το κοινωνικό”, τόνισε αρχικά ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας της 13χρονης. “Να φτάσει στο σημείο το 13χρονο κοριτσάκι να νοσηλεύεται με τραύματα πραγματικά στην Ελλάδα είναι… έχει ξεφύγει η κατάσταση”, συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία οι οικογένειες μεταξύ τους και δεν έχει υπάρξει κάποια εξήγηση.

Exit mobile version