Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις: Σύλληψη συμμορίας ανήλικων Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Σύλληψη συμμορίας ανήλικων Ρομά

Διαρρήξεις: Στοχοποιούσαν καταστήματα και εκσφενδόνιζαν καπάκια από φρεάτια στις τζαμαρίες ή παραβίαζαν τις πόρτες εισόδου.

Διαρρήξεις: Με ένα αριστοτεχνικό σχέδιο, που περιλάμβανε τη συνεργασία με τις ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, κατάφεραν να ανακόψουν τη φρενήρη δράση σπείρας ανήλικων Ρομά. Οι τελευταίοι, κινούμενοι με κλεμμένα αυτοκίνητα,  προχωρούσαν σε ληστρικές εισβολές σε καταστήματα εστίασης, προκαλώντας και πολλές υλικές ζημιές στους καταστηματάρχες, εκτός από τα χρήματα που άρπαζαν από τις ταμειακές μηχανές σε μια εποχή που, ούτως η άλλως, οι επαγγελματίες  δοκιμάζονται και από τις συνέπειες του εφιάλτη του covid-19.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι επιτελείς της Ασφάλειας Ν/Ανατολικής Αττικής, μετά τις καταγγελίες των καταστηματαρχών, σε διάφορες περιοχές, οργάνωσαν τις έρευνες και μάλιστα συστήθηκε ειδική ομάδα  αστυνομικών, οι οποίοι ανέλαβαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες. Χαρτογράφησαν με βάση τις καταγγελίες περιοχές και δρομολόγια. Για όλα τα χαρακτηριστικά ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι της Ο.Π.Κ.Ε και της Άμεσης Δράσης. Έτσι, στη διάρκεια των περιπολιών, πάντα αναζητούσαν τους δράστες. Και κατάφεραν να συλλάβουν δύο από τους τρεις μετά από μία ακόμη ληστρική εισβολή. Οι δύο ανήλικοι Ρομά, 16 και 14 ετών, συνελήφθησαν  στη Γλυφάδα. Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, λέει η Αστυνομία,  τυγχάνει και έτερο μέλος της συμμορίας (ημεδαπός ηλικίας 16 ετών) που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Διαρρήξεις: Για παραμέληση η μητέρα

Επίσης, κατηγορούμενη στη σχηματισθείσα δικογραφία είναι η μητέρα του 14χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής η σπείρα δρούσε από τα τέλη Ιουνίου 2020, αναπτύσσοντας διαρκή δράση και εναλλάσσοντας κατά περίπτωση τη σύνθεσή της. «Για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εν λόγω συμμορίας», ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ «είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε. που διενεργούσε περιπολίες στους τομείς δράσης τους, επετεύχθη ο εντοπισμός των ανωτέρω δύο μελών που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, η οποία είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα στη Γλυφάδα».

Με μεταλλικά καπάκια φρεατίων

Ως προς τον τρόπο δράσης, κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αφού εντόπιζαν τα υποψήφια προς διάρρηξη καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εισέρχονταν σε αυτά με παραβίαση των κεντρικών θυρών εισόδου ή παραθύρων, χρησιμοποιώντας μεταλλικά καπάκια φρεατίων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές και ηλεκτρονικές συσκευές. Ακόμη, προέβαιναν και σε κλοπές οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα καταστήματα που στοχοποιούσαν.

Φρενήρης ο ρυθμός

Χαρακτηριστικό της συστηματικής δράσης της συμμορίας αποτελεί το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ και σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών, επιδίωκαν να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες κλοπές. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 12 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα και σε 2 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων. Και τα τρία ανήλικα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί επανειλημμένως για ομοειδή αδικήματα. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτικό Τμήμα Ανηλίκων.

 

Δείτε ακόμη

Εύσημα στην Αθήνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας
Πρώτα πλάνα από το μετρό της Θεσσαλονίκης – Στο σημείο ο Καραμανλής
Το ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει την απόφαση των ΗΠΑ για την μερική άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις