Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μενδώνη Μυκήνες: “Λυπάμαι που ο κ. Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη Μυκήνες: “Λυπάμαι που ο κ. Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης”

Μενδώνη Μυκήνες: Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στην επιθετική ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μενδώνη Μυκήνες: Την εκτίμησή της ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, όπου ξέσπασε χθες πυρκαγιά, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, απευθύνοντάς του, μάλιστα, ανοιχτή πρόσκληση να τον ξεναγήσει η ίδια προσωπικά προκειμένου να διαπιστώσει μόνος του πως οι Μυκήνες είναι έτοιμες να υποδεχτούν, από αύριο κιόλας, τους επισκέπτες.

«Λυπάμαι ειλικρινά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Δεν διανοούμαι ότι συνειδητά θέλει να δυσφημίσει τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και συνεπώς τη χώρα. Από αύριο το πρωί, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών λειτουργούν στο καθιερωμένο τους ωράριο. Είμαι στη διάθεση του π. Πρωθυπουργού, να τον ξεναγήσω προσωπικά, όποτε εκείνος επιθυμεί. Ώστε, ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει ότι οι Μυκήνες είναι οι πολύχρυσες του Ομήρου…» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού απαντώντας στην σχετική, επιθετική ανάρτηση που έκανε, το απόγευμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν θλίψη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Η στάση της κυβέρνησης όμως, προκαλεί οργή. Σε ένα ακόμα ζήτημα, αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και καταφεύγει ξανά στην παραποίηση της πραγματικότητας. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τη δοξάζουν γιατί δεν έγινε στάχτη όλος ο χώρος, ενώ η Υπουργός δηλώνει ότι «οι επισκέπτες απλά θα δουν λίγα καμένα χόρτα».Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε» έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε ακόμη

Τι κάηκε τελικά στις Μυκήνες – Τα ελληνικά Hoaxes αποκαθιστούν την αλήθεια
“Πυρά” Τσίπρα στην κυβέρνηση για τη φωτιά στις Μυκήνες: Λίγη ντροπή δεν βλάπτει
Έξαλλη η Ακρίτα για τις Μυκήνες “Μια παρεξήγηση ήταν…”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις