Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατρούγκαλος υγεία: Η ασθένεια, τα μαλλιά και οι “εξηγήσεις” που πρέπει να δίνονται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος υγεία: Η ασθένεια, τα μαλλιά και οι “εξηγήσεις” που πρέπει να δίνονται

Κατρούγκαλος υγεία: Για την περιπέτεια της υγείας του μίλησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από το σχόλιο εφημερίδας για την απώλεια μαλλιών του

Κατρούγκαλος υγεία: “Είχα προγραμματίσει μια θεραπεία με το που έκλεινε η Βουλή που συνδυάζεται με ανοσοκαταστολή, την οποία και έκανα, προκειμένου να μην προχωρήσει το πρόβλημα στον μυελό των οστών”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1, μιλώντας ανοιχτά για το πρόβλημα με την υγεία του και την απώλεια των μαλλιών του που έγινε θέμα όταν ο αρθρογράφος της “Καθημερινής”, Στέφανος Κασιμάτης, ειρωνεύτηκε την εμφάνιση του Γιώργου Κατρούγκαλου και τελικά μετά το σάλο υποχρεώθηκε σε δημόσια συγγνώμη τόσο ο ίδιος όσο και η εφημερίδα του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στη ραδιοφωνική εκπομπή πέρυσι τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου τσεκάπ, εντόπισε ένα αιματολογικό πρόβλημα. “Είχα προγραμματίσει μια θεραπεία με το που έκλεινε η Βουλή που συνδυάζεται με ανοσοκαταστολή, την οποία και έκανα, προκειμένου να μην προχωρήσει το πρόβλημα στον μυελό των οστών” αποκάλυψε. “Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά λόγω της θεραπείας έχασα κάποια μαλλιά” είπε και δείχνοντας ότι δε θέλει να κρύψει το πρόβλημα της υγείας του δε δίστασε να αστειευτεί λέγοντας: “εντάξει, δεν είμαι και ο Σαμψών, δεν έχει και τόσο σημασία”. Πάντως εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα δημόσια πρόσωπα δεν θα πρέπει να αποφεύγουν να μιλάνε για την κατάσταση της υγείας τους.

Δεν είναι μυστικό, άλλωστε τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να δίνουν εξηγήσεις για θέματα υγείας“, πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα υγείας του.

Μια σκληρή δημοσιοποίηση

Ο αρθρογράφος της Καθημερινής, Στέφανος Κασιμάτης, ειρωνεύτηκε την εμφάνιση του Γιώργου Κατρούγκαλου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Θεώρησε καλό να ειρωνευτεί την μείωση των μαλλιών του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, , δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τη συνεδρίαση της Βουλής την Τετάρτη με τη λεζάντα “Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι;”. Πέραν του ότι φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού τι συμβαίνει, δεν ήταν δύσκολο για τον κ. Κασιμάτη να πληροφορηθεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας του πρώην υπουργού και τη μάχη που δίνει για να το αντιμετωπίσει.

Η δημόσια συγγνώμη “Καθημερινής” και Κασιμάτη

Μετά τις αντιδράσεις ο αρθρογράφος επιχείρησε να ανασκευάσει ζητώντας συγγνώμη και μιλώντας για αφέλεια δική του.

“Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας. Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός και δυνατός”, ανέφερε ο αρθρογράφος.

Η εφημερίδα “Καθημερινή”, επίσης ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο του Κασιματη.

“Η “Κ” ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί”, ανέφερε σε δήλωσή της.

Το “ευχαριστώ” του Κατρούγκαλου

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους πήραν θέση απέναντι στην ανήθικη επίθεση που δέχθηκε.

Η “συγγνώμη του Αλέξη Παπαχελά

Εμείς πάντως πήραμε το μάθημά μας. Και συνεχίζουμε, γράφει στο σχόλιό του ο Αλέξης Παπαχελάς σημειώνοντας ότι για προσωπικούς λόγους έχει αποκτήσει πρόσθετη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την υγεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις