Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αδυνάτισμα: Αποτινάξτε τα βαρίδια του καλοκαιριού
PLUS

Αδυνάτισμα: Αποτινάξτε τα βαρίδια του καλοκαιριού

Αδυνάτισμα: Το αδυνάτισμα γενικά χρειάζεται σκληρή δουλειά και επιμονή: καθημερινή γυμναστική, σπιτικό φαγητό και γενικά υγιεινές επιλογές για κάθε γεύμα κάθε μέρα. 

Αδυνάτισμα: Η επαναφορά στην πραγματικότητα του φθινοπώρου, της εργασίας και της ρουτίνας, φέρνει στο προσκήνιο και την ανάγκη να αποτινάξουμε τα «βαρίδια» που μας άφησε το καλοκαίρι. Λίγο φαγητό και ποτάκια παραπάνω και τα μαζέψαμε τα κιλάκια. Το αδυνάτισμα όμως γενικά χρειάζεται σκληρή δουλειά και επιμονή: καθημερινή γυμναστική, σπιτικό φαγητό και γενικά υγιεινές επιλογές για κάθε γεύμα κάθε μέρα. Το χειρότερο και πιο εκνευριστικό όταν κάνεις δίαιτα είναι οι λιγούρες. Εκείνη η ασυγκράτητη λαχτάρα για κάποιο φαγητό που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς και να σκεφτείς καθαρά. Το μυστικό  για να απαλλαγείς κρύβεται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Ποιος να το περίμενε ότι τα «ταπεινά» καρύδια θα χρησίμευαν κάπου αλλού πέρα από την λαχταριστή καρυδόπιτα; Πέρα από το ότι βοηθούν με τις αϋπνίες και τη συγκέντρωση, όπως όλα δείχνουν, καταπολεμούν και τις λιγούρες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική μελέτη, ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος ελέγχει την εν λόγω αίσθηση. Στα πλαίσια έρευνας, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θεωρούνταν ιατρικά υπέρβαροι, επισκέφθηκαν το ερευνητικό κέντρο δύο φορές για πέντε μέρες. Την πρώτη φορά, ήπιαν ένα smoothie, το οποίο περιείχε 48 γρ. καρύδια, ενώ την επόμενη ένα διαφορετικό, το οποίο είχε παρόμοια γεύση και θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν περιείχε καρύδια.

Αδυνάτισμα: Το αποτέλεσμα της έρευνας

Στη συνέχεια, έδειξαν στους συμμετέχοντες εικόνες food porn, όπως για παράδειγμα μπέργκερς και κέικ. Με ένα ειδικό τεστ ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν πιει το smoothie με τα καρύδια παρουσίασαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τον προσωπικό έλεγχο. «Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τα αποτελέσματα της μελέτης. Όταν οι συμμετέχοντες τρώνε καρύδια, αυτό το μέρος του εγκεφάλου τους αναβοσβήνει και γνωρίζουμε ότι αυτό συνδέεται με το εάν αισθάνονται περισσότερο ή λιγότεροι πεινασμένοι», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής.

Δείτε ακόμη

Τι να κάνεις αν σκέφτεσαι ή έχεις ήδη αποφασίσει να τον συγχωρέσεις στην απιστία
Τι μπορείτε να κάνετε με το μπαγιάτικο ψωμί
Πώς να φτιάξεις το τέλειο τηγανητό αυγό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις