Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαϊκές κορονοϊός: Πού ανοίγουν, τι είπε ο Χαρδαλιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκές κορονοϊός: Πού ανοίγουν, τι είπε ο Χαρδαλιάς

Λαϊκές κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν οι λαϊκές αγορές στις περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Λαϊκές κορονοϊός: Το άνοιγμα των λαϊκών αγορών από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις περιοχές της χώρας που βρίσκονται υπό καθεστώς περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο κ. Χαρδαλιάς αφού ενημέρωσε ότι η απόφαση αυτή έρχεται μετά την σύμφωνη γνώμη της επιτροπή των λοιμωξιολόγων ανακοίνωσε και μια σειρά μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των λαϊκών αγορών στις περιοχές που ισχύει το “μίνι lockdown”.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα είναι τα εξής:

-Σε κάθε αγορά θα συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανα κατηγορία πωλητών

-Θα τηρείται απαρέγκλιτα απόσταση 5 μέτρων

-Θα είναι υποχρεωτική χρήση της μάσκας

Οι περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Στις περιοχές που βρίσκονται σε μίνι καραντίνα ισχύον τα εξής μέτρα:

• Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

• Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

• Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις