Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη ΕΟΔΥ: Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στο νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη ΕΟΔΥ: Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στο νησί

Κρήτη ΕΟΔΥ: Μετά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης, σήμερα θα βρεθεί στο νησί κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Κρήτη ΕΟΔΥ: Στην Κρήτη θα βρίσκεται σήμερα κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Αρκουμανέα. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία για αυτό το λόγο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτόγλου καθώς και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Επίσης να αναφέρουμε ότι τόσο το Ηράκλειο όσο και τα Χανιά έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω της αύξησης κρουσμάτων του COVID 19.

Αρχικά το κλιμάκιο θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ. Κρήτης), όπου θα γίνει συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αρκουμανέα θα επισκεφθεί και το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψη με συναντήσεις στα Χανιά, με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και Διοικητές του Νοσοκομείου Χανίων και του Ρεθύμνου.

Από κει και πέρα σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, αποφασίστηκαν τα κάτωθι μέτρα

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης. Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από σήμερα Τρίτη στις 6 το πρωί έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ίδια ώρα. Οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε ακόμη

Μιχαηλίδου: “Δωρεάν σχολικά γεύματα σε δήμους με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια”
Τα Χριστούγεννα το 2ο “κύμα”, λέει ο Σύψας- Τι απαντά για τα “2000 κρούσματα ημερησίως”
Έπεσαν οι “υπογραφές” για τον Έβρο – Έτοιμος ο φράχτης σε οκτώ μήνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις