Καλλιέργεια χασίς Τραγάνα: 1.900 δενδρύλλια ύψους 4 μέτρων

ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιέργεια χασίς Τραγάνα: 1.900 δενδρύλλια ύψους 4 μέτρων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Καλλιέργεια χασίς Τραγάνα: Το ελικόπτερο παραλάμβανε τα δενδρύλλια και τα μετέφερε αλλού για να τα πάρουν τα τροχοφόρα.

01.09.2020 | 07:11

Καλλιέργεια χασίς Τραγάνα: Έκπληκτοι όσοι βρέθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα στην περιοχή της Τραγάνας, στη Φθιώτιδα έβλεπαν ένα ελικόπτερο να κατεβαίνει από μεγάλο ύψος στη… σέντρα του γηπέδου της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, να αφήνει, πιασμένα στην άκρη των γάντζων, δένδρα, να απογειώνεται και να επιστρέφει… Οι σκηνές παρέπεμπαν σε «γύρισμα» αστυνομικής ταινίας, που εμπεριείχε και το γήπεδο της ομάδας, αλλά δεν επρόκειτο εν τέλει για κάτι τέτοιο. Ήταν απλά, η αερομεταφορά χιλιάδων δενδρυλλίων κάνναβης, που είχαν ξεριζώσει αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, σε απόκρυμνη περιοχή, στη θέση Κολάκα, στην Τραγάνα. Λόγω ακριβώς του απόκρημνου της τοποθεσίας, όπου κανείς φθάνει με χίλιες δυο δυσκολίες και μόνο με τα πόδια, ήταν αδύνατη η πρόσβαση σε τροχοφόρα της Αστυνομίας για να «φορτώσουν». Έτσι, επελέγη η λύση ης από αέρος μεταφοράς των δενδρυλλίων.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ζητήθηκε η βοήθεια της Πυροσβεστικής και το ελικόπτερο, με συνεχείς πτήσεις, μετέφερε τα δενδρύλλια στο γήπεδο της τραγάνας και από εκεί με οχήματα αστυνομικά έγινε η μεταφορά τους στα γραφεία της Αστυνομίας. Τις σκηνές αυτές έδωσε η Αστυνομία σε βίντεο στη δημοσιότητα. Εκεί φαίνεται το ελικόπτερο να «βουτάει» στο γκρεμό και στη συνέχεια να εναποθέτει τα κατασχεθέντα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τραγάνας.

Καλλιέργεια χασίς Τραγάνα: Και η ΕΚΑΜ στην έρευνα

Η επιχείρηση αυτή, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή του ελικοπτέρου και αστυνομικών σκύλων, της Ε.Κ.Α.Μ. και σε συνεργασία με την Ασφάλεια Λαμίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 1.900 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 4 μέτρων. Στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Χαράδρα, παρατηρητήριο, μεγάλος αριθμός δενδρυλλίων

«Από τη μεθοδολογία δράσης των καλλιεργητών», σημειώνει η Αστυνομία «την επιλογή θέσης (ορεινό σημείο, εντός χαράδρας), την υποδομή (ύδρευση από πηγή σε απόσταση 2 χλμ, με πλαστικούς σωλήνες), των μέτρων προφύλαξης (ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο πλησίον της φυτείας), και του μεγάλου αριθμού των δενδρυλλίων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή των εμπλεκομένων. Τα υπολογιζόμενα παράνομα κέρδη, σε περίπτωση τελικής διάθεσης των προϊόντων κάνναβης, υπολογίζονται σε 7.000.000 ευρώ.

Ψάχνουν τους καλλιεργητές

Ήδη, η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου μέσα και από στοιχεία που θα προκύψουν(αποτυπώματα κ.λπ.) από την εξέταση των κατασχεθέντων αντικειμένων υποδομής και καλλιέργειας στο βάθος του γκρεμού, να φθάσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων.

Δείτε ακόμη

Ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών για τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων στις 129 γειτονιές της πόλης
Κατέληξε 80χρονος στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης -Στους 268 οι νεκροί
Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση Eunomia στην Ανατολική Μεσόγειο
Exit mobile version