Χρυσή Αυγή – διάλυση: Μετά τον Λαγό, τέλος και ο δεύτερος ευρωβουλευτής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή – διάλυση: Μετά τον Λαγό, τέλος και ο δεύτερος ευρωβουλευτής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Χρυσή Αυγή - διάλυση: Χωρίς εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή έχει μείνει πλέον η Χρυσή Αυγή, μετά τη διαγραφή του Αθανάσιου Κωνσταντίνου.

31.08.2020 | 19:51

Χρυσή Αυγή – διάλυση: Το πολιτικό τέλος της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως ήρθε, αφού μετά την ελληνική Βουλή, το κόμμα έμεινε και χωρίς ευρωβουλευτή. Ο ευρωβουλευτής Αθανάσιος Κωνσταντίνου, που εκλέχτηκε με τη Χρυσή Αυγή το 2019, διαγράφηκε από το κόμμα, όπως ανακοίνωσε τόσο ο ίδιος όσο και η οργάνωση. Αιτία είναι ότι ο κ. Κωνσταντίνου ψήφισε ενάντια στην γραμμή του κόμματος υπέρ της χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ε.Ε.

Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε χωρίς ευρωβουλευτή αποτελεί τεράστιο πλήγμα και στα οικονομικά του κόμματος… Στις ευρωεκλογές που είχαν γίνει στις 26 Μαΐου του 2019 η Χρυσή Αυγή είχε συγκεντρώσει 275.000 ψήφους, με αποτέλεσμα να έχει διπλή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, με τον Γιάννη Λαγό και τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου.

Ο Γιάννης Λαγός αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή τον Ιούλιο του 2019 και τον Νοέμβριο ανακοίνωσε την ίδρυση της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης, ενώ υπάρχει και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη Έλληνες Για Την Πατρίδα.

Αθανάσιος Κωνσταντίνου

Δείτε ακόμη

Ο Κασιδιάρης εξηγεί γιατί έφυγε από τη Χρυσή Αυγή – “Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση στο κάλεσμά μου”
Σήφης Βαλυράκης: Να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια
Αλαλούμ στην Ελληνική Λύση – Λίγη ώρα μετά την ανεξαρτητοποίησή της, η Αλεξοπούλου… το μετάνιωσε
Άγγελος Συρίγος: Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου ξεκινούμε με την παραδοχή ότι θα είμαστε μόνοι μας
Exit mobile version