Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χαρταετός Ταϊβάν: Απίστευτο περιστατικό σε φεστιβάλ χαρταετού
ΚΟΣΜΟΣ

Χαρταετός Ταϊβάν: Απίστευτο περιστατικό σε φεστιβάλ χαρταετού

Χαρταετός Ταϊβάν: Ένα τρίχρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε μαζί με τον αετό της από μια ξαφνική δυνατή ριπή αέρα αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος.

Χαρταετός Ταϊβάν: Η πόλη Χσιντσού στην Ταϊβάν είναι γνωστή για το Διεθνές Φεστιβάλ Χαρταετού που φιλοξενεί, με τον ουρανό να γεμίζει από χαρταετούς σε σχήματα διαφόρων πλασμάτων και χαρακτήρων. Φέτος οι ντόπιοι κατέκλυσαν το πάρκο, ώστε να παρακολουθήσουν τους συμμετέχοντες που προσπαθούν να κρατήσουν τους χαρταετούς τους για όση περισσότερη ώρα μπορούν στον αέρα. Πολλοί από τους συμμετέχοντες ταξίδεψαν από μακρινά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Σιγκαπούρης, της Ιαπωνίας και της Μαλαισίας, για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, μαζί με τους ντόπιους λάτρεις του πετάγματος του χαρταετού.

Ωστόσο, η φετινή γιορτή σημαδεύτηκε από ένα ασυνήθιστο περιστατικό. Ένα τρίχρονο κοριτσάκι παρασύρθηκε μαζί με τον αετό της από μια ξαφνική δυνατή ριπή αέρα αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος. Το γεγονός μαγνητοσκοπήθηκε από παρευρισκόμενους και στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται το μικρό κορίτσι να αιωρείται στον αέρα για αρκετά δευτερόλεπτα.

Χαρταετός Ταϊβάν: Τυχερή μέσα στην ατυχία της

​Το μικρό παιδάκι, ωστόσο, φάνηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του, αφού κρατήθηκε από τον χαρταετό, μέχρι τη στιγμή που πλησίασε στο έδαφος και ένας από τους παρευρισκομένους βρήκε την ευκαιρία να το αρπάξει, σταματώντας την περιπέτειά του και γλιτώνοντάς το από μία ενδεχομένως επικίνδυνη πτώση από μεγάλο ύψος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πέρα από την τρομακτική εμπειρία, το παιδάκι υπέστη μόνο κάποιες μικρές γρατζουνιές στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Αμέσως μετά, υπό τη συνοδεία της μητέρας της, η μικρή μεταφέρθηκε από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ σε κοντινό νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι Αρχές της πόλης, οι οποίες και διοργάνωσαν το φεστιβάλ, διέκοψαν τις εκδηλώσεις λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο δήμαρχος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Για το περιστατικό θα ξεκινήσουν έρευνες, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Δείτε ακόμη

Yeni Safak: Οι Τούρκοι πλοίαρχοι έχουν το ελεύθερο να ανοίξουν πυρ
Επικίνδυνος Ερντογάν: Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους;
Ρωσικά αεροσκάφη αναχαίτισαν αμερικανικό βομβαρδιστικό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις