Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τεστ κορονοϊού – Παρίσι: Δωρεάν σε τρία σημεία του δήμου
ΚΟΣΜΟΣ

Τεστ κορονοϊού – Παρίσι: Δωρεάν σε τρία σημεία του δήμου

Τεστ κορονοϊού - Παρίσι: Το γραφείο της δημάρχου Παρισίων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αρχής γενομένης από σήμερα θα υπάρχουν τρία μόνιμα εργαστήρια που θα διενεργούν δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό.

Τεστ κορονοϊού – Παρίσι: O δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα φροντίσει, ώστε να διενεργείται δωρεάν και στα 20 διαμερίσματα της πόλης το τεστ για τον κορονοϊό. Αυτό, καθώς οι αρχές δίνουν μάχη απέναντι στις ενδείξεις αναζωπύρωσης της επιδημίας στη Γαλλία. Το γραφείο της δημάρχου Παρισίων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αρχής γενομένης από σήμερα θα υπάρχουν τρία μόνιμα εργαστήρια που θα διενεργούν δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό, καθώς και δύο ακόμη κινητά εργαστήρια, τα οποία θα μετακινούνται σε σημεία της πρωτεύουσας.

Να υπενθυμίσουμε πως ο κορονοϊός στην Γαλλία καλπάζει, καθώς μόνο το Σάββατο η χώρα ανακοίνωσε 5.453 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, λιγότερα από τα 7.379 που κατέγραψε την Παρασκευή. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την κορονοϊό αυξήθηκε σε 30.602 από 30.596 που ήταν ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα. Ο αριθμός των νοσούντων με Covid 19 στο νοσοκομείο είναι 4.530 έναντι 4.535 μια μέρα νωρίτερα και ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε σε 400 από 387.

Υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας στο Παρίσι

Να υπενθυμίσουμε ότι από την Παρασκευή έχει καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο την αντιδήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να αποφύγει την επιβολή εκ νέου της καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο. Ωστόσο από τον Ιούλιο αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα λοιμώξεων από SARS-CoV-2, το οποίο έχει επιταχυνθεί από τα μέσα Αυγούστου.

Δείτε ακόμη

Πτήση-θρίλερ της Ryanair στο Λονδίνο: Το συνόδευσαν καταδιωκτικά, υποψίες για τρομοκρατία
Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: Έχετε 30 ημέρες προθεσμία
Επιβάτης επικρίνει τους «κορωνο-ηλίθιους» στην πτήση από Ζάκυνθο- 16 κρούσματα έως τώρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις