Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πιλότος μεθυσμένος: Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο
ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότος μεθυσμένος: Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο

Πιλότος μεθυσμένος: Ο πιλότος του αεροσκάφους Voyager εντοπίστηκε μεθυσμένος κατά τον έλεγχο από τη στρατιωτική αστυνομία των Βάσεων.

Πιλότος μεθυσμένος: Πιλότος αεροσκάφους στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου στην Κύπρο συνελήφθη λίγο πριν απογειωθεί, αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail. Σύμφωνα με το  δημοσίευμα, ο πιλότος του αεροσκάφους Voyager εντοπίστηκε μεθυσμένος κατά τον έλεγχο από τη στρατιωτική αστυνομία των Βάσεων. Μάλιστα, βρισκόταν στον διάδρομο απογείωσης, έτοιμος να αναχωρήσει. Ο πιλότος και το πλήρωμα του αεροσκάφους συνελήφθησαν μετά από αλκοτέστ που έγινε κατά τον έλεγχό τους. Στην συνέχεια οδηγήθηκαν σε κέντρο κράτησης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Βρετανικές Βάσεις επιβεβαίωσαν το περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την φύση της αποστολής του Voyager. «Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό στο Ακρωτήρι, αλλά δεν θα ήταν σωστό να το σχολιάσουμε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση», δήλωσε στη DailyMail εκπρόσωπος Τύπου.

Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας

Οι Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας (ΠΚΒ, αγγλικά: Sovereign Base Areas ή SBA) είναι δύο περιοχές στο νησί της Κύπρου υπό Βρετανική διαχείριση ως Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος, διοικούμενες ως Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι βάσεις κρατήθηκαν από τους Βρετανούς μετά από την ανεξαρτησία και την μετάβαση της Κύπρου από Αποικία του Στέμματος σε ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος. Το Ηνωμένο Βασίλειο απαίτησε και πέτυχε την κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου υπό μορφή στρατιωτικών βάσεων, λόγω της στρατηγικής θέσης της Κύπρου στη Μεσόγειο Θάλασσα, προς όφελος των Βρετανικών συμφερόντων.

 

 

Οι ΠΚΒ στην Κύπρο είναι μέρος ενός δικτύου στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σε μικρά ή απομακρυσμένα νησιά στη Μεσόγειο, στον Ατλαντικό και τον Ινδικό Ωκεανό, καθώς και σε ξένες χώρες με γεωγραφική θέση στρατηγικής σημασίας. Άλλες τέτοιες βάσεις βρίσκονται για παράδειγμα στο Γιβραλτάρ και στα νησιά Φώκλαντ. Οι βάσεις χωρίζονται σε δύο τμήματα, στη Δυτική Περιοχή Κυρίαρχων Βάσεων (Western Sovereign Base Area ή WSBA) στη χερσόνησο Ακρωτήρι, η οποία περιλαμβάνει τη Φρουρά Επισκοπής, και στην Ανατολική Περιοχή Κυρίαρχων Βάσεων (Eastern Sovereign Base Area ή ESBA) στη Δεκέλεια, η οποία περιλαμβάνει τον Σταθμό Αγίου Νικολάου.

Δείτε ακόμη

Yeni Safak: Οι Τούρκοι πλοίαρχοι έχουν το ελεύθερο να ανοίξουν πυρ
Επικίνδυνος Ερντογάν: Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους;
Ρωσικά αεροσκάφη αναχαίτισαν αμερικανικό βομβαρδιστικό πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις