Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σχολεία 7 Σεπτεμβρίου: Είμαστε έτοιμοι, λέει ο Γώγος
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία 7 Σεπτεμβρίου: Είμαστε έτοιμοι, λέει ο Γώγος

Σχολεία 7 Σεπτεμβρίου: Την άποψή του να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο Χαράλαμπος Γώγος, ενώ τόνισε πως όταν θα εντοπίζεται κρούσμα θα κλείνει το τμήμα και όχι το σχολείο.

Σχολεία 7 Σεπτεμβρίου: Είμαστε έτοιμοι για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος. Ακόμα, ο κ. Γώγος έκανε γνωστό ότι όταν θα εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού θα κλείνει το τμήμα και όχι το σχολείο, ενώ τόνισε ότι έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Χωρίς μάσκα τη βάψαμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Να αναφέρουμε πως άλλα δύο μέλη της Επιτροπής μιλώντας στον ΣΚΑΙ είχαν ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 του μήνα, πρόκειται για τον καθηγητή Νίκο Σύψα και τον πρόεδρο των λοιμωξιολόγων Παναγιώτη Γαργαλιάνο. Ωστόσο να αναφέρουμε ότι στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων και στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, που θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται αν έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό με τον υπουργό Υγείας , τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί  στα προληπτικά μέτρα και στο υπουργικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο στις 11:00 το πρωί.

Σύψας-Γαργαλιάνος προτείνουν άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Πάντως, δύο μέλη της επιτροπής, που μίλησαν την Κυριακή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι η δική του προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο λοιμωξιολόγος είχε αποκαλύψει ότι σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα σχολεία να ξανακλείσουν στη διάρκεια του χειμώνα. Την ίδια ημερομηνία πρότεινε και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Δείτε ακόμη

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση καραντίνας -Το σχέδιο και τα πρόστιμα
Σοκ στο Αττικόν: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και αυτοκτόνησε
Η συγκινητική κίνηση των κατοίκων της Ιεράπετρας στο πλήρωμα της φρεγάτας “Λήμνος”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις