Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι κορονοϊός: “Βροχή” τα πρόστιμα
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι κορονοϊός: “Βροχή” τα πρόστιμα

Έλεγχοι κορονοϊός: "Βροχή" πέφτουν τα πρόστιμα και τα λουκέτα σε καταστήματα - επιχειρήσεις όπου παρατηρείται παραβίαση των μέτρων για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Έλεγχοι κορονοϊός: Περίπου 60.000 έλεγχοι διενεργούνται καθημερινά σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή των μέτρων, που έχουν θεσπιστεί με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και αφορούν την τήρηση των κανόνων για την αποφυγή διάδοσης του φονικού κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 29 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια  για την ακρίβεια 58.466 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις.

23 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 3 καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία 2 στο Νότιο Αιγαίο και 1 στην Κρήτη.

28 συλλήψεις στον Αύγουστο

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 477 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 28 άτομα. Επίσης βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις  για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία 3 στην Αττική, 2 στην Κρήτη και 1 στα Ιόνια Νησιά. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62 σχετικές παραβάσεις.

Ακόμη βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις  για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 121 σχετικές παραβάσεις. Επίσης βεβαιώθηκαν 330 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως.

Κατά γεωγραφική περιοχή

59 στην Κεντρική Μακεδονία, 48 στα Ιόνια Νησιά, 40 στη Θεσσαλονίκη, 37 στην Κρήτη,

29 στη Στερεά Ελλάδα, 23 στη Δυτική Ελλάδα,

20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

20 στο Βόρειο Αιγαίο, 16 στην Αττική,

15 στην Πελοπόννησο, 8 στη Θεσσαλία,

7 στο Νότιο Αιγαίο, 5 στην Ήπειρο και

3 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.515 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 10.506 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ. Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 52 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος). Οι έλεγχοι, τονίζει η Αστυνομία, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δείτε ακόμη

Σχέδιο εξαγωγής κάνναβης στην Τουρκία από τετραμελή σπείρα
Ο “ξενώνας της Πλατείας Βικτωρίας” – Έκρυβε με το αζημίωτο παράνομους μετανάστες
Σοκαριστική υπόθεση: Ανήλικοι με “αγχόνες” προκαλούσαν τροχαία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις