Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλατεία Βικτωρίας – μετανάστες: Είχε κάνει το διαμέρισμα “άτυπο ξενώνα”
ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Βικτωρίας – μετανάστες: Είχε κάνει το διαμέρισμα “άτυπο ξενώνα”

Πλατεία Βικτωρίας - μετανάστες: Όπως διαπιστώθηκε, ο υπεύθυνος λειτουργίας του "άτυπου ξενώνα", είχε υπενοικιάσει το εν λόγω διαμέρισμα και εντόπιζε υποψήφιους πελάτες-αλλοδαπούς.

Πλατεία Βικτωρίας – μετανάστες: Είχε μετατρέψει διαμέρισμα στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας σε «άτυπο ξενώνα», τον οποίο χρησιμοποιούσε συστηματικά ως χώρο διαμονής και απόκρυψης αλλοδαπών, θυμάτων κυκλωμάτων διακινητών, που δεν διέθεταν κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο. Δεν το έκανε για να τους βοηθήσει, εξασφαλίζοντάς τους τον ύπνο, από αίσθημα φιλοξενίας και αλληλεγγύης καθώς και ο ίδιος αλλοδαπός είναι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αλλά όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, εισέπραττε από τους αλλοδαπούς είτε 30 ευρώ εβδομαδιαίως είτε 100 μηνιαίως. Ο συγκεκριμένος 28χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία «για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας».

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, «μετά από έρευνα, εντοπίσθηκε στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας διαμέρισμα πολυκατοικίας, το οποίο είχε μετατραπεί σε “άτυπο ξενώνα”, όπου τα δωμάτια είχαν διαχωριστεί σε χωριστά υπνοδωμάτια και χρησιμοποιείτο συστηματικά ως χώρος διαμονής και απόκρυψης αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και στερούντο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων. Όπως διαπιστώθηκε, ο 42χρονος υπεύθυνος λειτουργίας του “άτυπου ξενώνα”, είχε υπενοικιάσει το εν λόγω διαμέρισμα και εντόπιζε υποψήφιους πελάτες-αλλοδαπούς στην Πλατεία Βικτωρίας, από τους οποίους απαιτούσε για τη διαμονή τους να του καταβάλλουν κατ’ άτομο, το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ την εβδομάδα ή των 100-ευρώ μηνιαίως».

6 αλλοδαποί είχαν πληρώσει

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, εντόπισαν έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά εκεί έχοντας καταβάλλει στον συλληφθέντα, χρηματικά ποσά, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα. Οι παράτυποι μετανάστες, προσθέτει η Αστυνομία- θύματα κυκλωμάτων που εμπορεύονται την ελπίδα-  όπως εξακριβώθηκε, είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, στερούντο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Όμως και άλλα  κυκλώματα,  έναντι αμοιβής, αποκαλύφθηκε ότι είχαν εφοδιάσει άλλους αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα, που έφεραν στοιχεία Ευρωπαίων πολιτών και είχαν δηλωθεί ως απωλεσθέντα η κλεμμένα,. Αποκαλύφθηκε όταν επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις για χώρες του εξωτερικού από αεροδρόμια ελληνικών νησιών. Κατά την Αστυνομία, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, εντοπίστηκαν συνολικά έντεκα αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, εννιά αλλοδαποί (πέντε γυναίκες και τέσσερις άνδρες) οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων με στοιχεία τρίτων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία και την Ιταλία. Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο αλλοδαποί άνδρας και γυναίκα, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Τσεχία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Όμως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα μέλη των οργανωμένων κυκλωμάτων, που εφοδίασαν τους αλλοδαπούς έναντι αμοιβής τα ταξιδιωτικά έγγραφα, παραμένουν ασύλληπτοι.

Μέλη τέτοιων κυκλωμάτων, που εδρεύουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες διαθέτουν αεροδρόμια, έχουν στενή συνεργασία με άλλα μέλη διεθνών κυκλωμάτων που έχουν στην κατοχή τους κλεμμένα διαβατήρια κυρίως Ευρωπαίων πολιτών η ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν δηλωθεί ως απωλεσθέντα. Τοποθετούν πάνω σ αυτά φωτογραφίες «ρετουσαρισμένες» των υπό μετακίνηση παράτυπων μεταναστών για να τους εμφανίσουν ως τους πραγματικούς κατόχους των εγγράφων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις