Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μυκήνες φωτιά τώρα: Σε πλήρη εξέλιξη – Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος
ΕΛΛΑΔΑ

Μυκήνες φωτιά τώρα: Σε πλήρη εξέλιξη – Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος

Μυκήνες φωτιά τώρα: Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους πολίτες σε μαντρί, λόγω της φωτιάς στις Μυκήνες.

Μυκήνες φωτιά τώρα: Σε προληπτική εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου στις Μυκήνες στην Αργολίδα προχώρησε η Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Αυγούστου κοντά στον τάφο του Αγαμέμνονα και συνεχίζει να καίει ακόμα. Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίει περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ωστόσο σώθηκε, ενώ επίσης δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση μέσα σε ρεματιά με κατεύθυνση προς Προσύμνη και το στοίχημα της Πυροσβεστικής είναι να μην περάσει το βουνό. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της ιστοσελίδας Argonafplia, σε παρακείμενο του αρχαιολογικού χώρου μαντρί βρίσκονταν 4-5 εγκλωβισμένοι πολίτες. Για τη φωτιά έχει ενημερωθεί η πολιτική προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.

Δείτε ακόμη

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια τη Δευτέρα
Ο “ξενώνας της Πλατείας Βικτωρίας” – Έκρυβε με το αζημίωτο παράνομους μετανάστες
Σοκαριστική υπόθεση: Ανήλικοι με “αγχόνες” προκαλούσαν τροχαία
Μήνυση κατά Κεραμέως για τα απουσιολόγια του Κολεγίου Αθηνών
Πρόστιμο σε 330 άτομα που δε φορούσαν μάσκα το Σάββατο – Λουκέτο και πρόστιμο σε έξι μαγαζιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις