Ανήλικοι με τεντωμένα σχοινιά: “Αγχόνες” για ανύποπτους οδηγούς

ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικοι με τεντωμένα σχοινιά: “Αγχόνες” για ανύποπτους οδηγούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ανήλικοι με τεντωμένα σχοινιά: Ειδικότερα, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, οι ανήλικοι προκάλεσαν δύο τροχαία ατυχήματα σε χωριό και παρακώλυσαν την συγκοινωνία.

30.08.2020 | 15:37

Ανήλικοι με τεντωμένα σχοινιά: Έτσι για… πλάκα, μια παρέα τεσσάρων ανηλίκων, με παγίδες, που έστηνε σε δρόμο χωρίς φωτισμό, λίγο έλειψε να οδηγήσει στο θάνατο οδηγό μοτοσικλέτας και άλλους οδηγούς αυτοκινήτων, που βρίσκονταν ξαφνικά μπροστά σε σχοινιά-λαιμητόμους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ειδικά ένας οδηγός μοτοσικλέτας, που ήταν αδύνατο να διακρίνει μέσα στο σκοτεινό δρόμο του Ξηρομέρου το σχοινί-παγίδα που είχαν τεντώσει στο δρόμο οι 13χρονοι, πιασμένοι από πασσάλους στις δύο πλευρές του δρόμου (!), στην προσπάθειά του να το αποφύγει, ανετράπη το δίκυκλο. Ο ίδιος έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ένας άλλος οδηγός αυτοκινήτου, έπεσε πάνω στο σχοινί και στην προσπάθεια του οδηγού να φρενάρει υπέστη υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Και άλλοι οδηγοί βίωσαν τον τρόμο όταν έπεσαν πάνω σε μεγάλες πέτρες, παλιές ζάντες και ρόδες οχημάτων. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ξηρομέρου μετά τις καταγγελίες των οδηγών για τις παγίδες στο οδόστρωμα, που από τύχη δεν οδήγησαν σε τραγωδίες, με συνεχείς έρευνες και μπλόκα, κατάφεραν να εντοπίσουν τους τέσσερις ανήλικους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ σ αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς, για παραμέληση εποπτείας  ανηλίκων.

Δύο ημεδαποί και δύο από Αλβανία

Ενώ οι αστυνομικοί παραδίδουν τη δικογραφία στον εισαγγελέα Μεσολογγίου, για παρακώλυση συγκοινωνιών, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο ημεδαπούς 13χρονους και άλλους δύο με καταγωγή από την Αλβανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι σκηνές από ταινία-θρίλερ, ξετυλίχθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο της επαρχιακής οδού Αστακού- Φυτειών.

Ειδικότερα, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, οι ανήλικοι προκάλεσαν δύο τροχαία ατυχήματα σε χωριό και παρακώλυσαν την συγκοινωνία ως εξής: Στις 22-8-2020 αργά το βράδυ, σε χωριό στην Επαρχιακή Οδό Αστακού Φυτειών, σε σημείο χωρίς φωτισμό, τοποθέτησαν τεντωμένο σχοινί κάθετα στο οδόστρωμα, δένοντας τα άκρα του σε πασσάλους με αποτέλεσμα ημεδαπός άνδρας οδηγώντας μοτοσικλέτα να προσκρούσει στο σχοινί, να ανατραπεί στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί.

Στις 21-8-2020 αργά το βράδυ, στο ίδιο χωριό και σε σημείο χωρίς φωτισμό, είχαν τοποθετήσει πάλι τεντωμένο σχοινί με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε αυτό ένας ημεδαπός άνδρας, που οδηγούσε αυτοκίνητο και να προκληθούν υλικές ζημιές στο όχημα του.  Στις 21-8-2020 τα ξημερώματα, στο ίδιο χωριό είχαν τοποθετήσει κάθετα στο οδόστρωμα πέτρες, ζάντες, λάστιχο οχήματος και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και να παρακωλύεται η κυκλοφορία.

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τους ανήλικους για ποιο λόγο προχώρησαν στις επικίνδυνες ενέργειες, απάντησαν «το κάναμε για αστείο. Δεν πιστεύαμε ότι θα πάθει κανείς τίποτα».

Exit mobile version