Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βρούτσης στον Αυτιά: Η ασύλληπτη αποκάλυψη για εταιρεία – Ζήτησε 1,8 εκατ. ευρώ για δώρο Πάσχα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ

Βρούτσης στον Αυτιά: Η ασύλληπτη αποκάλυψη για εταιρεία – Ζήτησε 1,8 εκατ. ευρώ για δώρο Πάσχα

Βρούτσης στον Αυτιά: Ορισμένες επιχειρήσεις αιτήθηκαν εξωπραγματικά ποσά για το δώρο Πάσχα εργαζομένων, με σκοπό να «ξεγελάσουν» το σύστημα και να επωφεληθούν.

Βρούτσης στον Αυτιά: Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε, σήμερα, ο Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με τεχνάσματα που σκαρφίζονταν ορισμένες επιχειρήσεις προκειμένου να ξεγελάσουν το κράτος και να επωφεληθούν των επιδομάτων με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρκετές επιχειρήσεις αιτήθηκαν εξωπραγματικά ποσά για το δώρο Πάσχα των εργαζομένων, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τυχόν βιασύνη του υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι επιχείρηση που ζήτησε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ για το δώρο Πάσχα εργαζόμενου που είχε μισθό 1.159 ευρώ το μήνα! Η περίπτωση αυτή δεν ήταν η μόνη και ο υπουργός ανέφερε και άλλα παραδείγματα, με αιτήσεις για ποσά που ξεκινούν από 320.000 ευρώ και φτάνουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, για εργαζόμενους με… κανονικούς μισθούς της τάξης των 1.000 και 1.500 ευρώ. Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι δεν πρόκειται για λάθος στην καταχώρηση αλλά για συνειδητή προσπάθεια να ξεγελαστεί το σύστημα και πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις αυτές δεν θα ικανοποιηθούν, αλλά οι εργαζόμενοι θα πάρουν κανονικά το δώρο Πάσχα.

Έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι πληρωμές Δώρου Πάσχα

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι αν όντως δεν υπήρχε ειδική εντολή και προνοητικότητα για ελέγχους και διασταύρωση ίσως τελικά να δίνονταν τα ποσά αυτά που «δεν είναι δικά μας είναι των φορολογουμένων». «Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του δημοσίου», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης και ανακοίνωσε πως οι πληρωμές του Δώρου Πάσχα θα γίνουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στο μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και πως σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

Πώς θα γίνει η πληρωμή των εισφορών του ΕΦΚΑ που έχουν ανασταλεί

Σχετικά με τις εισφορές του ΕΦΚΑ που έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας, ο κ. Βρούτσης τόνισε η πληρωμή τους θα γίνει σε 12 δόσεις με επιτόκιο 0% ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5% αρχής γενομένης μέσα στο 2021. Στο ερώτημα πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές, απάντησε ότι συνήθως υπάρχει ευθυγράμμιση στις πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών με τις φορολογικές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις