Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πατάτες φούρνου – μυστικό: Το απλό κόλπο για να γίνουν ακαταμάχητες
PLUS

Πατάτες φούρνου – μυστικό: Το απλό κόλπο για να γίνουν ακαταμάχητες

Πατάτες φούρνου - μυστικό: Πόσες φορές δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ένα ωραίο κοτόπουλο με πατάτες και αυτές οι τελευταίες δεν ψήθηκαν καλά;

Πατάτες φούρνου – μυστικό: Είναι το must συνοδευτικό για όλα σχεδόν τα πιάτα. Κάθε συνταγή όμως έχει τα μυστικά της, όσο απλή και βασική κι αν φαίνεται. Πόσες φορές δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ένα ωραίο κοτόπουλο με πατάτες και αυτές οι τελευταίες δεν ψήθηκαν καλά;

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τις πατάτες είναι πως δεν θέλουν λεμόνι. Τουλάχιστον για όσο ψήνονται, καλό θα ήταν να το αποφύγετε και αν λατρεύετε την λεμονάτη γεύση, προσθέστε χυμό λεμονιού λίγο πριν βγάλετε το ταψί από τον φούρνο. Το λεμόνι σφίγγει τις πατάτες και δεν γίνονται όσο βουτυράτες θέλουμε.

Τελευταίο, αλλά πιο σημαντικό, το νερό. Γεμίστε το ταψί με νερό, σχεδόν να καλύπτει τις πατάτες και αφήστε τις να το πιουν και να ψηθούν τέλεια σε αυτό.

Υλικά

6-7 μέτριες πατάτες
1 λίτρο νερό (με το μάτι)
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή όπως αλλιώς μας εξυπηρετεί. Βάζουμε στο ταψι και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο
Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, το δενδρολίβανο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάνε παντού τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα
Ρίχνουμε το νερό στο ταψί, όσο χρειαστεί λίγο πριν σκεπάσει τις πατάτες. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε να έχουμε μαλακώσει οι πατάτες και να έχουν πιει το νεράκι τους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις