Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σύκο ιδιότητες: Τα οφέλη του στο αδυνάτισμα
PLUS

Σύκο ιδιότητες: Τα οφέλη του στο αδυνάτισμα

Σύκο ιδιότητες: Το σύκο είναι ένα φρούτο που σε αδυνατίζει και σου αφήνει μια καλοκαιρινή αίσθηση για αυτό λοιπόν διαβάστε μερικές από τις ιδιότητές του.

Σύκο ιδιότητες: Το σύκο, φρούτο κατεξοχήν μεσογειακό, αποτελεί σήμα κατατεθέν του Αυγούστου με αναμφισβήτητη θρεπτική αξία και θεραπευτικά οφέλη. Συνιστά αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια και στην αρχαία Αθήνα τα σύκα θεωρούνταν τόσο πολύτιμα, ώστε υπήρχε ειδικό σώμα ανδρών -οι «συκοφάντες»- που κατήγγελλαν όσους τα έκλεβαν ή τα εξήγαγαν παράνομα. Το σύκο είναι ένα φρούτο που σε αδυνατίζει και σου αφήνει μια καλοκαιρινή αίσθηση για αυτό λοιπόν διαβάστε μερικές από τις ιδιότητες του.

1. Σε αδυνατίζει, αποτοξινώνοντας τον οργανισμό σου. Ειδικά, αν έφαγες λίγο παραπάνω τις προηγούμενες ημέρες ή αν (σύντομα) επιστρέφεις στη δουλειά και θες η πρώτη εμφάνιση της σεζόν στο γραφείο να είναι όπως την έχεις φανταστεί: εντυπωσιακή και εσύ λεπτή. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται τόσο στη σάρκα, όσο και στο περίβλημα του επιβραδύνουν την πέψη και έτσι αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, όσο εσύ απολαμβάνεις το smoothie σου ή ένα ποτήρι με παγωμένο νερό, οι ίνες του «καθαρίζουν» το στομάχι σου, συμβάλλοντας έτσι στην ορθή λειτουργία του.

Γευστικό και αδυνατιστικό

2. Αν ταλαιπωρείσαι από δυσκοιλιότητα, βρήκες το φάρμακο σου. Οι ρυθμοί σου στις διακοπές αλλάζουν. Τρως διαφορετικά φαγητά σε εντελώς διαφορετικές ώρες.

3. Ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Αν οι τροφές σου «κρύβουν» αρκετό αλάτι, γιατί και η πατάτα τηγανιτή, σε εποχή θερινή, έχει ψυχή, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι λίγο κάλιο παραπάνω, για να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Το ζουμερό φρούτο σου το παρέχει. Απλόχερα. Έτσι, τα επίπεδα πίεσης στο αίμα πέφτουν και όλα βαίνουν καλώς.

4. Προστατεύει την καρδιά σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καθημερινή του κατανάλωση μπορεί να μειώσει την τιμή που θέλουν να φτάσουν τα τριγλυκερίδια. Τα τελευταία αποτελούν μία από τις σημαντικές αιτίες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και πόνων στο ζωτικό όργανο, που πρέπει να χτυπάει ορθά και δυνατά.

Ανακουφίζει στον πονόλεμο

5. Ανακουφίζει από τον ενοχλητικό πονόλαιμο, ωστόσο, η κολλώδης ουσία των σύκων με ένα ποτήρι δροσερό νερό είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ανακουφιστεί η συγκεκριμένη περιοχή και οι δροσιστικές γαστρονομικές δοκιμές να συνεχιστούν.

6. Γερά οστά. Μέταλλο, ασβέστιο και κάλιο «ελλοχεύουν» στη σάρκα του και στα φυλλαράκια του. Για αυτό, την επόμενη φορά που θα τα αγοράσεις, μην τα αφαιρέσεις με την πρώτη ευκαιρία. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ένα σύκο την ημέρα, τους πόνους στα οστά κάνει πέρα.

7. Προστατεύει το δέρμα σου. Το ενυδατώνει εσωτερικά και παρασύρει τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να του στερήσουν την λαμπερή του όψη.

Δείτε ακόμη

Ζώδια σήμερα: Προβλέψεις για την Παρασκευή 28/08
Ενεργειακές τροφές για θαύματα πριν την προπόνηση
Νέα μελέτη για τον κορονοϊό – Γιατί οι άνδρες νοσούν πιο βαριά από τις γυναίκες;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις