Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σαμπάχ: Ξέσπασμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας
ΚΟΣΜΟΣ

Σαμπάχ: Ξέσπασμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας

Σαμπάχ: H στενή συνεργασία Ελλάδας, Γαλλίας και Κύπρου εκνευρίζει την Τουρκία και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στη χώρα.

Σαμπάχ: Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο «Τι προσπαθούν να πετύχουν Μακρόν και Μητσοτάκης. Οι πειρατικές κινήσεις Γαλλίας και Ελλάδας» και κατηγορεί Παρίσι και Αθήνα πως επιβουλεύονται τα τουρκικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο σε βάρος του διεθνούς δικαίου. Φαίνεται πως η στενή συνεργασία Ελλάδας, Γαλλίας και Κύπρου εκνευρίζει την Τουρκία και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στη χώρα, που παράλληλα κατηγορούν την κεμαλική αντιπολίτευση για σύμπλευση με το «τρίγωνο του διαβόλου».

Ειδικότερα, το δημοσίευμα υποστηρίζει προκλητικά πως «σχεδόν κάθε βήμα της Ελλάδας και των υποστηρικτών της στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα πρόβλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία ανακοίνωσε πως η αντι-Navtex της Αθήνας είναι παράνομη. Επιπλέον, με αυτές τις κινήσεις, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό στοχεύει να παρενοχλήσει τον Oruç Reis, ένα πολιτικό πλοίο που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών».

Σαμπάχ: Παράνομη στρατιωτική παρουσία στα ελληνικά νησιά και την Κύπρο

Η εφημερίδα επαναλαμβάνει το αφήγημα της Άγκυρας περί στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ενώ κατηγορεί την Γαλλία πως παράνομα σταθμεύει δυνάμεις της στην Κύπρο. «Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει 16 από τα 23 νησιά της στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο, τα οποία έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα βάσει των συμφωνιών της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947. Από την άλλη πλευρά η Γαλλία, έχει στρατιωτική παρουσία στη Νότια Κύπρο (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία) κατά παράβαση των συμφωνιών του Λονδίνου και της Ζυρίχης του 1959 και του 1960».

Φοβούνται και το Καστελόριζο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα προκλητικά έχει εξοπλίσει παράνομα ακόμη και το Καστελόριζο, που απέχει μόλις 2 χλμ από τις τουρκικές ακτές, ενώ κατηγορεί τη χώρα μας πως δεν έχει διάθεση να καθίσει και να συζητήσει και αυτή τη «διαφορά» με την Τουρκία.

Κατά Μακρόν

Παράλληλα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα στρέφει τα πυρά της κατά του Εμανουέλ Μακρόν, για τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που έχει συνάψει με την Κύπρο, υποστηρίζοντας πως είναι «παράνομες και άκυρες» αφού η Γαλλία δεν είναι «Εγγυήτρια Δύναμη» όπως η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα μέμφεται τη στάση του Λονδίνου, που δεν έχει αντιδράσει στις συμφωνίες αυτές.

Δείτε ακόμη

Πέθανε η δικηγόρος Εμπρού Τιμτίκ μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας στις τουρκικές φυλακές
Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί
Ρεσιτάλ Τραμπ έξω από τον Λευκό Οίκο: “Είμαι ο καλύτερος πρόεδρος για τους Αφροαμερικανούς”
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις