Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τα δύο σενάρια, τι λέει ο Μαγιορκίνης
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τα δύο σενάρια, τι λέει ο Μαγιορκίνης

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο έναρξης των σχολείων σε διαφορετικές φάσεις ή στις 14 Σεπτεμβρίου για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Νέα δεδομένα προκύπτουν για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο. Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης αποκάλυψε ότι δεν αποκλείεται το “πρώτο κουδούνι” να χτυπήσει σε δύο φάσεις για τους μαθητές. “Ας πούμε του δημοτικού θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου και Λυκείου αργότερα”, είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως το σενάριο για άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου, έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και η ενδεχόμενη υλοποίησή του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους. Παράλληλα, ο καθηγητής εκτίμησε πως η μάσκα θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους σε περίπτωση που αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα, τα οποία σήμερα έφτασαν τα 259.

“Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα” δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια. Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής μάλιστα, έχει γίνει ήδη σχετική εισήγηση περί αυτού σε περίπτωση που δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως τόνισε δεν θεωρεί ότι είμαστε κοντά σε κάτι τέτοιο. Η επιδημία ανεβαίνει γρήγορα και κατεβαίνει αργά, υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης προσθέτοντας πως ακόμη και με R κάτω από το 1 θα αργήσουμε να δούμε πτώση των κρουσμάτων.

“Μπορεί να δούμε αύξηση πριν να δούμε την μείωση” τόνισε και πρόσθεσε πως με το ενδεχόμενο των 500 κρουσμάτων, στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα, θα δούμε πίεση στο σύστημα υγείας. “Γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε στους 50 με 60 διασωληνωμένους” επεσήμανε.

Δείτε ακόμη

Τα ελληνικά F-16 “έπιασαν στον ύπνο” τα τουρκικά ραντάρ και έφτασαν στην Κύπρο
Νέα μέτρα φέρνει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Σενάριο για μάσκες παντού
Το βλέμμα των Αρχών και στον Έβρο – Θωράκιση με εκατοντάδες συνοριοφύλακες
Στη βάση της Σούδας αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις