Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνοτουρκικά νέα: Τουρκικά αλιευτικά στη νησίδα Ανθρωποφάγος στους Φούρνους
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοτουρκικά νέα: Τουρκικά αλιευτικά στη νησίδα Ανθρωποφάγος στους Φούρνους

Ελληνοτουρκικά νέα: Εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, σχεδόν 30 μίλια από τις τουρκικές ακτές ψαρεύουν αυτή την ώρα τέσσερα τουρκικά αλιευτικά.

Ελληνοτουρκικά νέα: Δεν έχει όρια το θράσος με το οποίο κινούνται Τούρκοι ψαράδες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει τι συνέβαινε πριν λίγη ώρα, περίπου στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής, στη νησίδα Μεγάλος Ανθρωποφάγος, στο νησιωτικό συγκρότημα των Φούρνων. Σχεδόν 500 από τις ακτές του Μεγάλου Ανθρωποφάγου, νησίδα που ανήκει σε συστάδα της περιοχής των Φούρνων, τέσσερα μεγάλα τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν εντός της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης.

Ελληνες ψαράδες που κατέγραψαν την παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών αλιευτικών επισημαίνουν στο protothema.gr ότι αυτή είναι η μέθοδος που ακολουθούν οι Τούρκοι: Κινούνται σε ομάδες των τριών-τεσσάρων αλιευτικών -που το καθένα έχει μήκος περίπου 20 μέτρα ενώ τα ελληνικά είναι το πολύ δεκάμετρα- και σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.«Αυτοί δεν θα αφήσουν τίποτα, θα σηκώσουν και τις πέτρες από το βυθό της θάλασσας» λέει καπετάνιος ελληνικού αλιευτικού στο protothema.gr.

Δείτε ακόμη

Μέρκελ: Όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Αθήνα
Τουρκικά ΜΜΕ: Έντονη κινητικότητα γύρω από το Καστελόριζο
Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα – “Αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση”
Έξαλλη η Άγκυρα για την Eunomia – Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελληνικά F16

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις