Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνοτουρκικά: Διευρύνονται οι στρατιωτικές συνεργασίες της Ελλάδας
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοτουρκικά: Διευρύνονται οι στρατιωτικές συνεργασίες της Ελλάδας

Ελληνοτουρκικά: Συνεκπαίδευση δυνάμεων των ΗΑΕ με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στη βάση της Σούδας.

Ελληνοτουρκικά: Ολοκληρώθηκε χθες η άφιξη προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην 115 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Σούδας, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσής τους με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συνολικά στην αεροπορική βάση της Σούδας, αφίχθησαν εννέα αεροσκάφη, εκ των οποίων τέσσερα F-16 Blk 60, ένα C-130, τρία C-17 και ένα Α332. «Η συνεκπαίδευση θα περιλάβει αντικείμενα συνεργασίας αεροπορικών μέσων με μέσα και μονάδες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και θα συμβάλει περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό επίπεδο», ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση είναι προϊόν της άριστης σχέσης και συνεργασίας των δύο κρατών αλλά και της προσωπικής επαφής των δύο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Για την υλοποίηση της συνεκπαίδευσης, εργάστηκαν από κοινού αρμόδιοι φορείς του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ελληνοτουρκικά: Στο μάτι της Τουρκίας

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των διπλωματικών και αμυντικών συνεργασιών της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί μεγάλη προσέγγιση μεταξύ της χώρας μας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα τελευταία είναι ένα μικρό, αλλά καθόλου αμελητέο κράτος στον Περσικό κόλπο, με αξιόμαχο στράτευμα, χαρακτηριζόμενο μάλιστα ως «μικρή Σπάρτη». Αιτία της προσέγγισης η κοινή αντιπαλότητα με την Τουρκία. Τα ΗΑΕ είναι στην κόντρα με το Κατάρ, το οποίο στηρίζεται από την Τουρκία και με την παρουσία εκεί τουρκικής στρατιωτικής βάσης και 3.000 Τούρκων στρατιωτών. Παράλληλα, τα ΗΑΕ στηρίζουν μαζί με την Ελλάδα στον στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη ενάντια στον ευνοούμενο της Άγκυρας Σάρατζ.

Δείτε ακόμη

Ελληνοτουρκικά: Και δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη
Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα – “Αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση”
«Πυρά» τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Γαλλίας: Ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο
Έξαλλη η Άγκυρα για την Eunomia – Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελληνικά F16

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις