Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισαγωγή σε ΑΕΙ με λευκή κόλλα: Μπήκε στο πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγωγή σε ΑΕΙ με λευκή κόλλα: Μπήκε στο πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6

Εισαγωγή σε ΑΕΙ με λευκή κόλλα: Ποια είναι η πανεπιστημιακή σχολή στην οποία ο τελευταίος φοιτητής έχει γράψει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσο όρο βαθμολογίας... 0,6 στα 20.

Εισαγωγή σε ΑΕΙ με λευκή κόλλα: Ρεκόρ “βουτιάς” στις Βάσεις 2020 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια καταγράφει η σχολή Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι. Είναι η πανεπιστημιακή σχολή στην οποία ο τελευταίος από τους νεοεισαγόμενους φοιτητές της έχει γράψει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσο όρο βαθμολογίας… 0,6 στα 20! Η βάση αυτής της σχολής κατακρημνίστηκε στα 625 μόρια, χάνοντας σχεδόν 6.000 μόρια από την περσινή της βάση.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου τμήματος δεν είναι η μοναδική. Ενδεικτικά μόνο, στο τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι ο τελευταίος εισάγεται με σχεδόν 0,8 (875 μόρια). Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα έχει 3825, δηλαδή ο τελευταίος εισάγεται με μέσο όρο βαθμολογίας λιγότερο από 4 (στα 20), στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στα Χανιά 2650, δηλαδή μ.ο σχεδόν 2,5.

Το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ΕΡΤ, το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%. Γενικότερα, όπως είπε η υπουργός, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.

“Βουτιά” στις Ιατρικές

Σε… ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι βάσεις ακόμη και στις δημοφιλείς Ιατρικές Σχολές. Στην Αθήνα, η βάση της Ιατρικής διαμορφώθηκε στα 18.250 μόρια, ενώ στα χαμηλότερα, η Ιατρική της Αλεξανδρούπολης “έπιασε” 17.400 μόρια. Οι περίπου 100.000 υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων διεκδίκησαν περίπου 77.000 θέσεις, δηλαδή το 77% των υποψηφίων εισάγονται σε κάποια σχολή.

“Ιδιαίτερη” χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά των Πανελλαδικών Εξετάσεων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 και όπως ανέφερε το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες. Η κ. Κεραμέως έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένα στατιστικά στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών πέραν του ποσοστού των επιτυχόντων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις