Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανοί τουρίστες Ζάκυνθος – κορονοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανοί τουρίστες Ζάκυνθος – κορονοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα

Βρετανοί τουρίστες Ζάκυνθος - κορονοϊός: Τουλάχιστον 11 νεαροί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά το ταξίδι στο νησί του Ιουνίου

Βρετανοί τουρίστες Ζάκυνθος – κορονοϊός: Έως και 30 νεαροί Βρετανοί ηλικίας γύρω στα 18 και 19, που επέστρεψαν από διακοπές στη Ζάκυνθο, συνδέονται με μια έξαρση του νέου κορονοϊού στο Πλύμουθ. Τουλάχιστον 11 νεαροί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά το ταξίδι στο νησί του Ιουνίου – δημοφιλή προορισμό και φέτος Βρετανών τουριστών – , ενώ κάποιοι εξ αυτών βγήκαν να διασκεδάσουν το Σαββατοκύριακο πιθανώς διασπείροντας τον φονικό ιό στην πόλη. Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο του Πλύμουθ όσοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό ήταν ασυμπτωματικοί ή εμφάνισαν ήπια συμπτώματα της Covid-19, όπως πονόλαιμο. Η διευθύντρια του Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας της πόλης, Ρουθ Χάρελ είπε ότι οι Αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις επαφές τους κι ότι οι νεαροί συνεργάζονται.

«Αυτή η φονική νόσος εξαπλώνεται. Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι απ’ αυτούς τους νέους ανθρώπους δεν είχαν συμπτώματα κι έτσι συνέχισαν κανονικά τις ζωές τους, βγαίνοντας έξω ένα βράδυ στα μπαρ και τα εστιατόρια του Πλύμουθ, μέχρις ότου αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι κι άλλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί. Αν και οι νέοι άνθρωποι έχουν συνήθως ήπια συμπτώματα και ενίοτε και κανένα, η μεγάλη μας ανησυχία πηγάζει από το γεγονός ότι ο κορονοϊός αυτός μπορεί να αποτελέσει πολύ σοβαρή απειλή για άτομα με υποκείμενα νοσήματα ή ηλικιωμένους. Είμαστε σε επαφή με όλες τις παμπ και τα μπαρ στην πόλη υπενθυμίζοντας τον πρωταγωνιστική ρόλο που παίζουν στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πρέπει να μας βοηθήσουν να προστατέψουμε την πόλη», είπε η Χάρελ.

Δείτε ακόμη

Σοκ: Ένας έφηβος πίσω από τους δυο φόνους στις διαδηλώσεις του Ουισκόνσιν
Αμερικανός στρατιώτης έπεσε θύμα βιασμού και μετά βρέθηκε νεκρός
Γιατί είναι σημαντική η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο – “Αιτία πολέμου”, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις