Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΝΑΤΟ για Τουρκία: Ο Στόλτενμπεργκ διερευνά δυνατότητες για πρόληψη θερμών επεισοδίων
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ για Τουρκία: Ο Στόλτενμπεργκ διερευνά δυνατότητες για πρόληψη θερμών επεισοδίων

ΝΑΤΟ για Τουρκία: Νωρίτερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

ΝΑΤΟ για Τουρκία: Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, γνωστοποίησε, μιλώντας στο Reuters, την πρόθεσή του για διερεύνηση των δυνατοτήτων, ώστε ο Οργανισμός να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης επεισοδίων και ατυχημάτων. Ειδικότερα, ο Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για έναν μηχανισμό για την πρόληψη και την καταστολή εντάσεων που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συμμαχίας.

«Διερευνώ τις δυνατότητες, ώστε το ΝΑΤΟ να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης επεισοδίων και ατυχημάτων,μια δέσμη μηχανισμών πρόληψης συγκρούσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το παραπάνω, σημαίνει ειδικότερα, το να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και μόνιμος μηχανισμός πρόληψης ή αποκλιμάκωσης ενδεχόμενων εντάσεων.

ΥΠΕΞ: Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Στόλτενμπεργκ

Κατά τη συνάντησή του με τον Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα. Τόνισε ότι η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας. Από πλευράς ΓΓ ΝΑΤΟ εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Δείτε ακόμη

Το Anadolu δημοσιεύει βίντεο με την πορεία του Oruc Reis
Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα – “Αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση”
Άθλιο σχόλιο βουλευτή του Ερντογάν: «Θυμηθείτε εσείς οι Έλληνες τι ωραία ζούσατε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις