Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ακάρ Ελλάδα: Απειλητικός για ακόμη μια φορά ο υπουργός
ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ Ελλάδα: Απειλητικός για ακόμη μια φορά ο υπουργός

Ακάρ Ελλάδα: «Ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή, ειδάλλως θα ακολουθήσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις», αναφέρει ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακάρ Ελλάδα: Εμφανώς εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με την Ελλάδα μετά την επέκταση των χωρικών υδάτων χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως «παράλογη», ενώ έκανε γνωστό ότι θα συνεχιστούν επ’ αόριστον οι σεισμικές έρευνες κι ότι η Άγκυρα δεν θα παραχωρήσει «ούτε μια σταγόνα νερού». «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Έχουμε και τη δύναμη και τη θέληση γι’ αυτό και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί μέχρι ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες.

Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματα μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Για όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες δυνάμεις είμαστε εκεί.  Δεν έχει καμία διακοπή», δήλωσε ο Ακάρ στο πρακτορείο Anadolu. Και συνέχισε:«οι ΝΑVTEX θα συνεχιστούν μέχρι να τελειώσουν οι έρευνες». Και σε έντονο ύφος τόνισε ότι «δεν θα παραχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα νερού», προειδοποιώντας ότι «οποιαδήποτε παρενόχληση κατά των συμφερόντων μας θα έχει τίμημα».

Ακάρ: «Είμαστε υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα»

Ο Ακάρ υποστήριξε ότι Ελλάδα και Αίγυπτος βγαίνουν αμφότερες χαμένες από την πρόσφατη συμφωνία για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωών. Από την άλλη ο Ακάρ δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα αναφορικά με τα «προβλήματα» στο Αιγαίο. «Είμαστε υπέρ των συνομιλιών. Ας μιλήσουμε. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, θέλουμε ειρήνη και ηρεμία, αλλά θέλουμε να αναγνωρίζονται και νόμιμα δικαιώματά μας. (…) Ως Τούρκοι και Έλληνες πρέπει να μιλήσουμε, να συζητήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματά μας χωρίς να καταφεύγουμε στην Ευρώπη, την ΕΕ ή τη Γαλλία. Αν οι Έλληνες ομόλογοί μας το αποφασίσουν τις ερχόμενες ημέρες, ευχαρίστως να τους υποδεχθούμε εδώ. «Είμαστε υπέρ των συνομιλιών. Ας μιλήσουμε.

Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, θέλουμε ειρήνη και ηρεμία, αλλά θέλουμε να αναγνωρίζονται και νόμιμα δικαιώματά μας. (…) Ως Τούρκοι και Έλληνες πρέπει να μιλήσουμε, να συζητήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματά μας χωρίς να καταφεύγουμε στην Ευρώπη, την ΕΕ ή τη Γαλλία. Αν οι Έλληνες ομόλογοί μας το αποφασίσουν τις ερχόμενες ημέρες, ευχαρίστως να τους υποδεχθούμε εδώ». Κλείνοντας ο Aκάρ προειδοποίησε ότι «δεν θα πρέπει να δοκιμαστεί η δύναμη της Τουρκίας». «Τα σύνορα της Τουρκίας είναι σαφή στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε πει τι θα συμβεί αν τα παραβιάσετε. Αλλά πάντα υπογραμμίζουμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή, ειδάλλως θα ακολουθήσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Δείτε ακόμη

Νέα NAVTEX από την Τουρκία για άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο
Η Μελάνια “βγαίνει” μπροστά και στηρίζει Τραμπ – “Έχουμε ανάγκη τον σύζυγό μου”
«Γενί Σαφάκ»: Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία -Ίσως φτάσει έως Ρόδο και Καστελόριζο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις