Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονικής Πάιατ: Η επίσκεψη του Αμερικανού
ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονικής Πάιατ: Η επίσκεψη του Αμερικανού

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονικής Πάιατ: «Είναι πάντοτε μεγάλη μου ευχαρίστηση να επισκέπτομαι την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα από τα αληθινά "κοσμήματα" της Αμερικανικής εκπαιδευτικής κληρονομιάς, εδώ στην Ελλάδα».

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονικής Πάιατ: Ως ένα από τα αληθινά κοσμήματα της αμερικανικής εκπαιδευτικής κληρονομιάς χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Την σχολή επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, μαζί με τη νέα γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι. Επίσκεψη Πάιατ στην Αμερικανική Γεωργική σχολή. «Είναι πάντοτε μεγάλη μου ευχαρίστηση να επισκέπτομαι την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα από τα αληθινά “κοσμήματα” της Αμερικανικής εκπαιδευτικής κληρονομιάς, εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σας συστήνω τη νέα Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, κ. Λιζ Λι, η οποία κατάγεται από την Καλιφόρνια -όπως και εγώ- και αντιλαμβάνεται τη σημασία του περιβάλλοντος αλλά και το πόσο σημαντικό είναι το έργο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής», δήλωσε χακρατηριστικά ο πρέσβης των ΗΠΑ. Πρόσθεσε επίσης ότι ειδοποιός διαφορά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι η διατήρηση του πολύ ισχυρού δεσμού της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δωρητές που υπάρχουν στις ΗΠΑ και την ενίσχυση από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των Η.Π.Α. (USAID, τμήμα για τα αμερικανικά σχολεία και νοσοκομεία στο εξωτερικό).

Ένα μίνι βιογραφικό της Elizabeth K. Lee

«Είναι, λοιπόν, υπέροχο να βρίσκομαι εδώ, ακόμα και σε αυτή την περίεργη χρονικά στιγμή και υπόσχομαι ότι τόσο η Πρεσβεία όσο και το Προξενείο θα συνεχίσουν τη ισχυρή συνεργασία με όλους εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή», υπογράμμισε ο κ. Πάιατ. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η Elizabeth K. Lee, διαδέχτηκε τον Gregory W. Pfleger, Jr. Η κ. Lee είναι διπλωμάτης καριέρας του υπουργείου Εξωτερικών, έχοντας περισσότερα από δεκατρία χρόνια εμπειρίας στη διοίκηση, ηγεσία και διαπραγμάτευση σε διάφορα θέματα και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Ασίας και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πριν από την τοποθέτησή της στη Θεσσαλονίκη, η κ. Lee υπηρέτησε στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Σεούλ και στη Βαγδάτη, στο πρώην γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, στην Αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Γραφείο Ισραηλιτικών και Παλαιστινιακών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, «η κ. Lee είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Δημόσια Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Princeton University, πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Minnesota και Αγγλικής Φιλολογίας από το Grinnell College. Μιλά Ελληνικά, Κορεατικά και Εβραϊκά, και έχει μελετήσει Αραβικά και Ισπανικά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, και ήρθε στην Ελλάδα με το κατοικίδιό της, μία σκυλίτσα Golden Retriever, την Pumpkin, ή αλλιώς Κολοκυθούλα».

Δείτε ακόμη

Περισσότερα από 5.300 καινούργια δοχεία απορριμμάτων σε όλη την Αθήνα
Νέα έρευνα ΑΠΘ: Δύσκολος χειμώνας – Πότε αναμένεται ραγδαία αύξηση του Covid- 19 (vid)
Μαγιορκίνης: “Μπορεί να φτάσουμε σε 500 κρούσματα τη μέρα” – 3 νέοι θάνατοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις