Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αερομαχία Ρόδος: Τα ελληνικά F-16 “έπιασαν στον ύπνο” τα τουρκικά ραντάρ
ΕΛΛΑΔΑ

Αερομαχία Ρόδος: Τα ελληνικά F-16 “έπιασαν στον ύπνο” τα τουρκικά ραντάρ

Αερομαχία Ρόδος: Έξι ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από τη Σούδα και ενώθηκαν με τα 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και τα 3 γαλλικά Rafale στην Αν. Μεσόγειο.

Αερομαχία Ρόδος: Σε θάλασσα και αέρα συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι οι οποίοι εξέδωσαν νέα Navtex για το “Oruc Reis” και την ίδια στιγμή επιχείρησαν ανεπιτυχώς να παρενοχλήσουν ελληνικά F16 που συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική άσκηση που διεξάγουν από κοινού Ελλάδα. Γαλλία, Κύπρος και Ιταλία στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι Τούρκοι πιλότοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να παρενοχλήσουν έξι ελληνικά F-16 που επέστρεφαν από την Κύπρο στην Κρήτη και συμμετείχαν στην άσκηση “EUNOMIA”.

Όπως αναφέρει το ArmyNow, προφανώς οι Τούρκοι θέλησαν να πάρουν το “αίμα” τους πίσω καθώς τα τουρκικά ραντάρ πιάστηκαν στον ύπνο για μια ακόμα φορά από ελληνικά F-16, τα οποία απογειώθηκαν από τη Σούδα και ενώθηκαν με τα 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και τα 3 γαλλικά Rafale που συμμετέχουν στην άσκηση EUNOMIA.

Κατά την επιστροφή τους, στην 115 πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, περί τις 11:30 το πρωί, αντίστοιχα τουρκικά αεροσκάφη επιχείρησαν να παρακωλύσουν την κίνηση τους. Ωστόσο παρενέβησαν ελληνικά F-16 που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή που προχώρησαν στην άμεση αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία τελικά αποχώρησαν με ελάχιστα καύσιμα στις δεξαμενές τους.

Η όλη επιχείρηση έγινε υπό την διεύθυνση του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου μαζί με τους Αρχηγούς των κλάδων από το κέντρο επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις