Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν Βηρυτός: Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν Βηρυτός: Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες

Μακρόν Βηρυτός: Ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε την Βηρυτό μετά την γιγάντια έκρηξη που κατέστρεψε τμήμα της λιβανικής πρωτεύουσας.

Μακρόν Βηρυτός: Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί την Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του. Ο Μακρόν είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε την Βηρυτό μετά την γιγάντια έκρηξη που κατέστρεψε τμήμα της λιβανικής πρωτεύουσας στις αρχές του Αυγούστου προκαλώντας 137 θανάτους.

Ο Μακρόν είχε τότε συναντηθεί με τους κυριότερους ηγέτες του Λιβάνου, θέλοντας να «διαψεύσει πως ο Λίβανος», που πλήττεται από πολιτική και οικονομική κρίση, «είναι μόνος, βυθισμένος, κοντά στην εξαφάνιση», σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία. Σε δηλώσεις του από τη Βηρυτό ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για την παροχή βοήθειας στον Λίβανο από τη Γαλλία, την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. «Στέλνω μήνυμα στήριξης και φιλίας στον λαό του Λιβάνου», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολιτική και οικονομική κρίση και απαιτείται μια επείγουσα απάντηση».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις