Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικές υπερπτήσεις σήμερα: Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικές υπερπτήσεις σήμερα: Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο

Τουρκικές υπερπτήσεις σήμερα: Λίγο μετά τις 15:00 (στις 15:07) ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νησί Ανθρωποφάγοι στα 21.000 πόδια.

Τουρκικές υπερπτήσεις σήμερα: Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι με υπερπτήσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο. Έτσι, σήμερα Τετάρτη, λίγο μετά τις 15:00 (στις 15:07) ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νησί Ανθρωποφάγοι στα 21.000 πόδια. Ένα λεπτό αργότερα (15:08), ένα δεύτερο ζευγάρι τουρκικών F-16 πέταξε ξανά πάνω από τους Ανθρωποφάγους, στις 12.000 πόδια.

Επίσης να αναφέρουμε ότι την Τρίτη σημειώθηκε άλλο ένα «επεισόδιο», καθώς ζεύγος τουρκικών αερσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 16:51, πάνω από τα νησιά Παναγιά και Οινούσσες. Η υπερπτήση κατεγράφη στα 22.000 πόδια. Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο συνεχίζεται, παρά τις διεθνείς προσπάθειες που γίνονται για αποκλιμάκωση των εντάσεων, που θα επιτρέψουν την έναρξη διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ερντογάν: «Αν δεν φύγετε από τη μέση, θα πληρώσετε το τίμημα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε απειλητικά ότι «καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή», ενώ έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο»: «Εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία πριν από έναν αιώνα, τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο και δεν είναι παρά μια ψυχολογική αντίδραση ότι σφυρίζουν στο νεκροταφείο», είπε.  Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στη Μαύρη Θάλασσα. Ακριβώς όπως δεν λαχταρούμε τη γη, την κυριαρχία ή τα συμφέροντα κανενός, δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ σε αυτό που μας ανήκει».

Για να προσθέσει: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Καλούμε τους συνομιλητές μας να συνέλθουν. Δεν έχουμε βλέψεις και εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά κάποιοι δοκιμάζουν την υπομονή μας. Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, πληρώνοντας ακόμα και τίμημα. Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν. Ειδάλλως ας φύγουν από τη μέση (…). Η κληρονομιά του Βυζαντίου πέρασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. Όσοι δεν αξίζουν να λέγονται καν κληρονόμοι του Βυζαντίου, παίρνοντας πίσω τους τους Ευρωπαίους, είναι σημάδι ότι επιδιώκουν την αδικία, την παρανομία και την πειρατεία και δεν μπορούν να πάρουν μαθήματα από την ιστορία».

Δείτε ακόμη

Δήμαρχος Χάλκης: “Υπήρξε οπτική επαφή με την τουρκική ακταιωρό στο σημείο επιχείρησης”
Κατέληξε 90χρονη στο «Παπανικολάου» – Στους 246 οι νεκροί στη χώρα μας
Σκάφος που νοικιάστηκε στην Κεφαλονιά βρέθηκε χωρίς τους επιβάτες του στη Λευκάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις